MENIU

De ce torc pisicile?

<p>Parazitul pe care &icirc;l putem lua de la pisici. Medicii sunt alertaţi</p>

Elegante, blanoase, smiorcaite, mofturoase, arogante, rasfatate, regale si stapane in casele noastre, pisicile sunt niste animale de companie cel putin fascinante din nenumarate puncte de vedere.

Zi de zi, iubitorii de pisici gasesc un nou motiv sa se bucure ca au alaturi un asemenea animal de companie, desi uneori micile feline pot fi deosebit de capricioase si dificile. Daca si tu ai o pisica, probabil ca stiai ca toarce atunci cand este multumita, da din coada cand e suparata si miauna cand ii este foame. Totusi, lucrurile nu sunt chiar asa de simple.

Afla de ce torc pisicile si alte cateva curiozitati interesante despre ele, ca sa iti intelegi mai bine animalul de companie!

Curiozitati despre pisici

1. Nu torc doar cand sunt fericite

Sunt multe situatii in care pisicile torc: cand aduc puiuti pe lume, cand au grija de ei, cand sunt ranite sau cand sunt stresate. Oamenii de stiinta au o posibila explicatie pentru aceasta reactie a felinelor: atat atunci cand inspira, cat si cand expira, pisicile torc la o frecventa cuprinsa intre 25 si 150 Hz. Exista studii care sugereaza ca sunetele scoase la aceasta frecventa intaresc oasele si sunt vindecatoare. Pentru ca pisicile isi petrec o mare parte din timp in repaos, este foarte posibil ca torsul sa fie o metoda prin care acestea sa stimuleze sistemul muscular si osos fara prea mult efort. Asadar, torsul ar putea fi sistemul pisicilor de a-si vindeca corpul cu un minim de resurse energetice.

Mai multe pe Divahair.ro.

Mai multe articole despre:
studii pisici obiceiuri