De ce să pui ghimbir în mâncare. Motivul te va uimi
Ghimbirul este unul dintre condimentele cele mai versatile. Îl poţi folosi şi la limonadă, şi la prăjituri, dar şi la fripturi de porc sau supe. Nu strică să ai mereu în frigider puţin ghimbir. Nu doar că oferă un plus de savoare, dar este şi foarte sănătos.
Dacă nu ai un obicei de a pune ghimbir în mâncare, iată câteva motive pentru a-ţi schimba felul de a găti!
Reduce riscul de apariţie a diabetului
Oamenii de ştiinţă au făcut legătura dintre anumite componente active din ghimbir şi controlul insulinei şi reglarea metabolismului. Ghimbirul poate fi adăugat în diverse smoothieuri, legume trase la tigaie sau supe. Este bun atât ghimbirul proaspăt, cât şi cel uscat.
Este un mod natural de a atenua durerile menstruale
O cană de ceai de ghimbir este tot ce ai nevoie pentru a scăpa de durerile care îţi dau bătaie de cap lună de lună. De asemenea, poţi scăpa şi de ameţelile care uneori apar în timpul menstruaţiei. Înainte de te hotărî să suplineşti efectul medicamentelor cu ceai de ghimbir este bine să întrebi medicul, pentru că acesta poate interacţiona în mod neplăcut cu ele.
Este antiinflamator
Ghimbirul conţine antioxidanţi—fitonutrienţi—care ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi. Prevenirea inflamaţiilor este un efect al acestor antioxidanţi.
Poate ajuta la prevenirea bolilor cardiace
Componentele antiinflamatorii din ghimbir pot reduce şi riscul de apariţie a bolilor de inimă. Consumul regulat de ghimbir scade colesterolul şi cantitatea de zahăr din sânge, potrivit unui studiu realizat în 2016.