De ce să nu te descalți niciodată în casă
Vii obosită de la serviciu, abia așteptând să îți scoți perechea chinuitoare de stilettos și să te relaxezi pe canapea. Te tolănești confortabil și începi să îți masezi picioarele, scoțând sunete de încântare, în timp ce pantofii te așteaptă cuminți pe parchet. Nu ești doar tu bucuroasă, dar și coloniile de bacterii din casa ta, care tocmai și-au multiplicat numărul în mod amenințător. Iar de aici derivă o mulțime de afecțiuni, la care ai acces aproape garantat!
Nu intra în casă încălțată!
Nu, nu e vorba doar de politețe sau de respect pentru suprafața lucioasă de parchet sau pentru covorul moale, pe care l-ai curățat cu atâta grijă. Experții ne atenționează că trăim într-o lume murdară, la propriu, și ne contaminăm propriile case, care ar fi trebuit să rămână sanctuare imaculate.
Avem și dovezi științifice: un studiu realizat de profesorii de la Universitatea din Arizona a ajuns la concluzia că pantofii tăi mult iubiți sunt cămin pentru circa 421.000 de bacterii la exterior și 2.887 la interior. Iar procentul de încălțări afectate e covârșitor: 96% dintre pantofi au făcut cunoștință cu populațiile de bacterii. Da, frumoșii tăi papuci marocani nu sunt scutiți de aceste probleme.
Și nu vorbim despre bacteriile benefice care îți ajută digestia. E.coli a fost descoperită pe 27% dintre pantofi! Și nu e singura: privește-ți pantofii și gândește-te că adăpostesc și forme de Klebsiella pneumoniae (sună amenințător și e responsabilă de infecțiile urinare) și Serratia ficaria (provoacă alergii și tulburări de respirație).
Vezi mai multe pe Divahair.ro.