MENIU

De ce nu e bine să dormi cu crini în cameră. Superstiții și legende uimitoare

De ce nu e bine să dormi cu crini în cameră

Flori nobile, cu un parfum inconfundabil și un aspect maiestuos, crinii se bucură de popularitate. De altfel, pe seama lor au luat naștere o sumedenie de superstiții dar și legende uimitoare. Crinii au diferite semnificații în diferite culturi, în funcție de culoare. Cum se bucură de atâtea calități și parfumează atât de plăcut orice încăpere, nu ai cum să nu te întrebi de ce nu e bine să dormi cu crini în cameră.

Simboluri herladice, cu origini istorice îndepărtate, semnificând puritatea și regenerarea, perfecțiunea, lumina și viața, crinii sunt unele dintre cele mai populare flori din lume. Reprezintă poate cel mai cunoscut simbol al regalității. Crinul poate fi considerat regele florilor. În creștinism, este asociat cu Sfânta Treime și Sfânta Fecioară Maria, cu imaculata creație.

În multe culturi, crinul este considerat simbol al feminității și al frumuseții. Și este adesea asociat cu zeițe și figuri mitologice feminine. Aspectul maiestuos, simetria, gingășia și forța se completează perfect cu parfumul amețitor. Nici nu e de mirare că oricine se bucură de prezența acestor flori minunate. Așa că e inevitabilă întrebarea: „de ce nu e bine să dormi cu crini în cameră?'.

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul cald

Ce trebuie să știi despre crini

Sunt răspândiți și apreciați în toată lumea. Dar prima reprezentare a unei flori de crin datează din anul 1580 înainte de Hristos. Și a fost descoperită în Creta. De unde și legenda potrivit căreia Hera, soția lui Zeus, ar fi creat-o de fapt. De altfel, în mitologia greacă, floarea de crin ocupă un loc important.

Crinul este numele popular al genului Lilium, din familia Liliaceae. Este un tip de plante cu flori erbacee, care cresc din bulbi. Există aproximativ 110 specii în familia crinilor, cele mai multe dintre ele fiind native emisferei nordice temperate.

Rolul tămăduitor al nucilor verzi. Din cele mai vechi timpuri sunt folosite pentru beneficiile uimitoare

Se cultivă pe scară largă, în grădini, în regiunile temperate, tropicale și subtropicale. Spre deosebire de alte plante și flori, crinii conviețuiesc în armonie cu toate plantele de grădină. Deși sunt renumiți pentru parfumul lor amețitor, nu toate speciile de crini sunt parfumate.

Au fost creați și numeroși hibrizi ornamentali. Unii crini, în special Lilium longiflorum, formează importante culturi de flori tăiate sau plante în ghiveci. Aceștia sunt forțați să înflorească în afara sezonului normal de înflorire pentru anumite piețe. Și asta pentru că, în anumite culturi, este tradițional „crinul de Paști', iar Lilium longiflorum e specific.

Cum am menționat deja, crinii u o importanță culturală și literară în cea mai mare parte a lumii. Unele specii sunt, uneori, cultivate sau recoltate pentru bulbii comestibili. Iar egiptenii au fost primii care i-au speculat aroma pentru a extrage parfum. În creștinismul apusean, Lilium candidum e asociat cu Fecioara Maria, din Evul Mediu, și cu Sfântul Anton de Padova. De altfel, există numeroase reprezentări ale Sfintei Fecioare în prezența crinilor, mai ales la Buna Vestire. Dar și în reprezentările religioase ale Învierii lui Iisus Hristos există crini.

Citiți continuarea aici

Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă de conservare a fructelor

Mai multe articole despre:
crini superstitii