MENIU

De ce l-a ales Coldplay pe Babasha să îi cânte la concert. Obiceiul trupei, de care puțini știu

De ce l-a ales Coldplay pe Babasha să îi cânte la concert

Zeci de mii de oameni au huiduit la cel mai așteptat concert al anului, care a avut loc pe Arena Națională. Spectacolul formației Coldplay a avut parte de un moment controversat, care a revoltat zecile de mii de fani care au plătit sute de euro pentru un bilet. Solistul trupei britanice, Chris Martin, a invitat pe scenă un cântăreț de muzică de petrecere de la noi. Piesa acestuia a fost acoperită de huiduielile fanilor trupei rock. 

Cu toate acestea, puțini știu că nu este prima dată când trupa rock invită un artist local pe scenă. 

La concertele Coldplay, Chris Martin, liderul trupei, are obiceiul să aducă diverși invitați. De exemplu, în 2022 a descoperit un muzician ucrainean refugiat care cânta la chitară pe străzile Varșoviei. L-a invitat la concertul Coldplay, iar alegerea lui a fost apreciată de publicul polonez.

În același an, în Londra, a adus pe scenă, în fața unui stadion întreg un artist fără mâini, care cânta la chitară în metroul londonez. Și această alegere a fost apreciată.

În urmă cu câteva zile, la Atena, solistul a chemat pe scenă două surori și a cântat împreună cu ele.

Ce l-a determinat pe Chris Martin să îl invite pe Babasha pe scenă

Înaintea concertului său în România, Chris Martin a mărturisit că a căutat artiști locali și că a găsit foarte mulţi pe care îi apreciază. În timp ce se afla în Centrul Vechi din Capitală, Chris Martin a auzit o melodie în boxe și a întrebat cine o cântă. 

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care dă peste cap tot ce știam până acum

Piesa „Păi Naa” lansată de Babasha în urmă cu 11 zile, are peste 6,7 milioane de vizualizări pe YouTube, platformă populară printre interpreții de manele. Melodia se află pe primul loc în Trending, semnalând că foarte multă lume a dat play.

Chris Martin l-a chemat pe autorul român la concert, dar de data aceasta s-a terminat rău. 50.000 de spectatori au huiduit de la primele acorduri ale piesei lui Babasha.

Aceasta, extrem de emoționat tocmai spusese la microfon că „este e o onoare să cânt lângă asemenea uriași artiști”.

Spectatorii, care au plătit sute de euro pe bilet ca să asculte hiturile celebre ale trupei britanice, nu au fost deloc încântați de surpriză muzicală, au considerat-o nepotrivită și au huiduit cu putere.

Cine este mult-huiduitul Babasha

Babasha, pe numele său real Vlad Babașa, este originar din Bacău și la ora actuală este foarte popular pe mai multe platforme de streaming audio. 

Un curier pakistanez se plânge că șoferii din București îl claxonează mereu: „E foarte greu pentru mine”

Pe YouTube Babasha are 104.000 de abonați, iar pe Instagram a adunat o comunitate de aproape 60.000 de persoane. În prezent este pe locul unul în trending pe YouTube.

Piesele sale au circulat intens pe platforma Tik Tok. Cu hit-ul „Baklava”, piesă care a ajuns numărul unu în trending pe YouTube, Babasha a adunat în doar două săptămâni de la lansare peste 11 milioane de vizualizări.

După reacțiile amestecate de la concertul Coldplay de miercuri seară, unde a fost invitat să cânte, Babasha a transmis pe TikTok că „manelele sunt rău famate doar din cauza rasismului".

„Nu sunt în măsură să port discuții tocmai fiind în centrul atenției acum, nu vreau să creadă lumea că profit de așa ceva și nici nu sunt în măsură să vorbesc despre așa ceva, las oamenii la buna lor plăcere să judece situația cum trebuie. Dar ceea ce trebuie să spun este că cei de la Coldplay au vrut să facă un moment cu un artist român pentru concertul lor (…) iar ei s-au uitat în topurile muzicale și m-au văzut pe mine. Ei personal au contactat impresarii mei, m-am trezit deodată și nu știu câți dintre voi ați fi refuzat o astfel de oportunitate. Pentru că vorbim de un cu totul și cu totul alt nivel și indiferent de toate huiduielile din lume tot aș fi acceptat pentru că așa ceva este o dată în viață. Pentru cunoștința voastră am avut chiar și o probă de sunet înainte, că așa este normal, cu Chris Martin personal și i-a plăcut foarte tare de mine (…) M-așteptam să fie păreri împărțite, dar nu mă așteptam să fie chiar atât de rău (…) Eu sunt doar un puști de 22 de ani care chiar muncesc, zi și noapte pentru un vis. Indiferent că cânt manele, pentru cine nu înțelege treaba asta maneaua este rău famată doar din cauza rasismului, nu din cauza muzicii în sine (…) pentru că uitați străinii ne apreciază, doar românii nu ne apreciază”, a afirmat Babasha pe Tik Tok.

Rechinii din Marea Neagră. Ce se ascunde în apele adânci, dincolo de litoralul românesc