MENIU

De ce ți se zbat ochii? Adevărul din spatele superstiției

În credinţa populară, atunci când ţi se zbate ochiul drept sau ochiul stâng înseamnă că primeşti un semn. De fapt, în spatele acestui lucru stau niște explicaţii medicale. Află adevarătele motive pentru care ţi se zbate ochiul.

Ce spun superstițiile că se întâmplă atunci când ți se zbate ochiul

Potrivit celor mai multe superstiții, faptul că ți se zbate ochiul drept este considerat un semn bun, asociat cu nașterea sau cu o veste bună, iar dacă ți se zbate ochiul stâng, este un semn rău care îți va aduce numai ghinion.

Se pare că nu suntem singurul popor care crede în aceste supertiții legate de spasmele ochilor. Și chinezii au dat o semnificație asemănătoare fenomenului. Astfel, ei cred că spasmele ochiului drept aduc noroc bărbaţilor şi ghinion femeilor, pe când la ochiul stâng inţelesul este opus. Ei mai ţin seama şi de partea ochiului care se zbate. Pleoapa superioară aduce noroc, pe când cea inferioara aduce ghinion.

Care este adevăratul motiv pentru care ți se zbat ochii

Spasmele ochilor sunt probleme comune, pe care oricine le experimentează cel puțin odată în viață. Aceste spasme sunt contracții ale mușchilor care sunt situați în jurul sprâncenelor.

Cel mai adesea, aceste spasme sunt ușoare și dureză câteva secunde sau minute, însă uneori pot fi simțite și câteva zile. Atunci când nu ai energie, acest lucru duce la slăbiciunea musculatură și spasme.

Principalele cauze care determină fenomenul de miochimie, așa cum se numește în termeni medicali sunt: lipsa de somn, stres, oboseală generală sau la nivelul ochilor, anxietate, exces de cofeină sau alţi excitanţi, droguri, alcool.

Remediul pentru ochiul care se zbate

În general, ochiul se linişteşte de la sine dacă te odihneşti sau dacă ai răbdare să fie eliminată din corp toată cofeina pe care ai consumat-o. Dacă nu se calmează singur poţi să încerci o compresă cu apă călduţă, care relaxează muşchii, sau lacrimi artificiale ca să elimini uscăciunea ochiului de pe lista cauzelor posibile.

Sursă info: Unica

Mai multe articole despre:
sănătate remedii superstiţii ochi