De ce îți amorțesc mâinile și picioarele când stai jos? Ar trebui să consulți un doctor
Ți s-a întâmplat vreodată să-ți amorțească mâinile în momentul în care ai vrut să ridici ceva de jos? Dacă da, atunci acesta ar putea fi simptomul anumitor boli, despre care trebuie să știi.
Amorțeala în mâini apare din cauza deteriorării și comprimării unuia dintre nervi sau a unei ramuri a acestuia în brațe sau încheieturi. Mai mult, orice boală care afectează nervii periferici, cum ar fi diabetul, rezultă din leziuni sau infecții, care au și acest rezultat, arată clickpentrufemei.ro.
Amorțeala în membrele inferioare este caracterizată printr-o senzație de arsură, împreună cu furnicături și instabilitate, care se datorează iritației cauzate de rădăcina nervului din partea inferioară a coloanei vertebrale. Amorțeala poate fi sporadică sau directă, de lungă sau scurtă durată, care apare atunci când ai stat într-o poziție fără să te miști mai mult timp.
Cu toate acestea, dacă amorțeala apare frecvent, atunci ar trebui să mergi la un medic pentru a descoperi care-i cauza, deoarece poate ascunde boli precum:
Diabet
Unu din cinci oameni care au aflat că suferă de diabet s-au confruntat și cu amorțeli care încep în ambele picioare și care urcă până la membrele superioare.
Boli autoimune sistemice
Acestea sunt afecțiunile care afectează întregul corp, nu doar un singur organ din organism. Unele dintre acestea sunt: bolile de rinichi, bolile cardiovasculare, dezechilibrele hormonale și tumorile cancerigene, care exercită presiune asupra nervilor. De cele mai multe ori, în aceste boli, suferinzii se luptă și cu amorțeală.
Scleroză
Senzația de amorțeală poate fi inițial ușoară, dar atunci când apare frecvent, este important să mergi la un medic, pentru a te asigura că nu ai scleroză multiplă. Pe lângă furnicături, simptomele afecțiunii sunt: amorțeală, instabilitate și oboseală.
Sindromul de tunel carpian
Această afecțiune este cauzată de presiunea care are loc asupra nervului median de la încheietura mâinii. Acest nerv median pleacă din antebraț în întreaga mână, printr-un loc numit tunel carpian. El controlează mișcarea și senzația din degetul mare și primele trei degete. Așadar, dacă amorțeala apare în acea zonă, este posibil să suferi de sindromul de tunel carpian.