De ce e bine să mănânci zilnic ardei iute. Te scapă de probleme de sănătate grave!
Ardeiul iute este bogat în câţiva nutrienţi extrem de importanţi, cum ar fi vitamina C (prima oară a fost extrasă din ardeiul iute), vitamina A, vitamina E, vitaminele B2 şi B3. De aceea, efectele sale benefice asupra organismului îl face extrem de util pentru tratarea sau prevenirea anumitor afecţiuni.
Indigestie - se consumă ardei iute, minim 3-4 grame la fiecare masă. Ardeiul iute stimulează producţia de sucuri gastrice şi îmbunătăţeşte peristaltismul gastro-intestinal. De asemenea, îmbunătăţeşte absorbţia substanţelor nutritive. Acest tratament simplu este recomandat persoanelor cu "digestia leneşă", fiind foarte util inclusiv persoanelor în vârstă care se confruntă cu această problemă.
Rinită şi sinuzită (inclusiv formele cronice) - se consumă câte 5-15 grame de ardei iute pe zi, în cure de 15 zile. În plus, se pun comprese cu tinctură de ardei iute diluată cu apă pe frunte, care se ţin doar câteva minute, pentru a nu produce arsuri pe piele; se fac trei asemenea aplicaţii pe zi. Acest tratament drenează puternic secreţiile, decongestionând sinusurile şi căile nazale, are efecte antibacteriene intense, combătând infecţia eficient.
Diabet - într-un studiu publicat în "American Journal of Clinical Nutrition", o echipă de cercetători australieni arată că o cantitate de 3-5 grame de ardei iute, consumată în timpul mesei, reduce secreţia excesivă de insulină, una din fazele precursoare ale diabetului de tip II. Iată de ce cercetătorii australieni consideră că ardeii iuţi, consumaţi în timpul mesei, sunt un excelent mijloc de prevenire a diabetului de tip II. Ei recomandă consumul de ardei iute, chiar şi în cantităţi mici, la fiecare masă, chiar dacă această masă este mai puţin consistentă.
Sursa: Formula AS