MENIU

De ce dormi mai bine într-o cameră de hotel? Cercetătorii au aflat motivul

Ştii sentimentul: oricât de obosit ai fi, parcă te trezeşti mai odihnit după ce-ai dormit într-un pat dintr-o cameră de hotel decât dacă te-ai trezi în patul tău de acasă. Cercetătorii au luat în serios această senzaţie pe care am avut-o cu toţii la un moment dat şi au oferit o explicaţie ştiinţifică, scrie one.ro.

Cercetătorii au luat în serios această senzaţie pe care am avut-o cu toţii la un moment dat şi au oferit o explicaţie ştiinţifică: ne trezim mai odihniţi după ce dormim într-un pat de hotel pentru că paturile sunt albe, iar albul - potrivit acestora - păcăleşte creierul şi induce o stare de linişte pe care alte culori nu o pot induce.

În 1990 lanţul Westin a inaugurat un hotel all-white: mobilier alb, pereţi albi, aşternuturi albe, însă proprietariii au abandonat ideea destul de repede, după ce şi-au dat seama că era foarte greu să păstreze curate camere all-white. În prezent ideea camerelor all-white a fost resuscitată de alte lanţuri celebre precum Miraval Hotels, Hilton şi Park Hyatt.

Mai multe articole despre:
cercetători de ce aflat cameră de hotel dormi mai bine