MENIU

De ce asiaticii nu se îngrașă. Secretul care îi menține supli pe orientali

De ce asiaticii nu se îngrașă și care este secretul lor pentru a se menține supli.

De ce asiaticii nu se îngrașă, fiind, în general, persoane suple și care se mențin în formă chiar și la vârste înaintate. Unul dintre secretele lor constă în consumul de ceai verde.

Acest ceai are beneficii sănătății și este un adevărat elixir pentru oricine îl consumă în mod frecvent. Este una dintre cele mai consumate băuturi, la nivel mondial, în special în țările din Asia, unde oamenii îl consideră un adevărat panaceu universal. Conferă protecție organismului, atât internă, cât și externă și luptă cu kilogramele în plus.

Beneficiile consumului de ceai verde

1.Conține compuși bioactivi sănătoși și este mai mult decât o simplă băutură cu rol de hidratare. Ceaiul verde chinezesc este bogat în polifenoli, care sunt compuși naturali, extrem de benefici pentru sănătate. Au rol de reducere a inflamației și, de asemenea, ajută în combaterea cancerului și al unor boli de piele precum psoriazisul sau dermatita.

2.Are în compoziție catechine, care sunt antioxidanți naturali care ajută la prevenirea deteriorării celulelor și oferă și alte beneficii organismului. Acești antioxidanți pot reduce formarea de radicali liberi în organism, protejând celulele de deteriorare. Radicalii liberi contribuie la îmbătrânirea mai rapidă a celulelor, dar și la apariția mai multor tipuri de boli printre care și cancerul.

Cea mai puternică sursă de colagen. Reduce ridurile și te poate scăpa de durerile de articulații

3.Conține, de asemenea, cantități de minerale necesare unui organism sănătos și la menținerea sănătații dentare. Catechinele care să găsesc în ceai inhibă dezvoltarea bacteriei Streptococcus mutans și scade riscul de apariție a cariilor și poate reduce respiratia urât mirositoare.

4.Este un excelent tonic, mai ales în combinație cu menta și busuiocul. Astfel că, o ceașcă de ceai, din aceste trei plante combinate, îți va da energie pentru întreaga zi.

5.A fost folosit din cele mai vechi timpuri ca un remediu pentru indigestie, depresie și dureri de cap.

6.Îmbunătățește funcțiile cerebrale și cognitive ale creierului, în special, capacitatea de memorare, potențează atenția și viteza de reactie.

7.Este un ingredient puternic anti îmbătrânire. Consumat în mod frecvent te va menține mai mult timp tânăr. Combate semnele îmbătrânirii, cum ar fi ridurile și liniile fine de pe față. Acesta poate fi atât consumat, cât si aplicat local.

8.Scade riscul aparitiei diabetului de tip 2. Studiile au arătat că ceaiul verde chinezesc poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și reduce nivelul de glucoză din sânge.

9.Este considerat o alternativă excelentă, naturală, la alte suplimente pentru pierderea în greutate.

Cum te ajută să slăbești ceaiul verde

Ceaiul verde poate fi un aliat excelent al persoanelor care doresc să slăbească. Această băutură este bogată în antioxidanți și diverși compuși vegetali, care aduc numeroase beneficii sănătății. Printre care, acela de accelerare a metabolismului, arderea grăsimilor și implicit pierderea în greutate.

Un alt compus al ceaiului verde chinezesc este cafeina. Deși, o ceașcă de ceai verde conține mult mai puțină cafeină (24–40 mg) decât o ceașcă de cafea (100–200 mg), totuși, conține o cantitate suficientă pentru a avea un efect ușor.

Cafeina este un stimulent binecunoscut, care s-a dovedit că ajută la arderea grăsimilor și la îmbunătățirea performanței la efort, conform numeroaselor studii făcute, scrie healthline.com.

Mai multe articole despre: