MENIU

De ce a anulat BEC alegerile pentru Primăria din Moldova Nouă - DOCUMENT

Alegeri locale 2020 Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Care a fost motivul pentru care Biroul Electoral Central (BEC) a decis anularea alegerilor pentru primăria din Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, și reluarea scrutinului. 

 

BEC a decis anularea alegerilor din Moldova Nouă după ce a constatat nulitatea candidaturii lui Adrian Constantin Torma (PSD), votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne. BEC a constatat că Biroul Electoral de circumscripţie Moldova Nouă a admis candidatura lui Adrian Torma din partea PSD-Pro România deşi anterior Tribunalul Caraş Severin îi respinsese candidatura, întrucât documentul nu era semnat de liderii locali ai PSD şi Pro România, conform legii.

După numărarea voturilor, BEC a constatat nulitatea candidaturii candidatului PSD şi Pro România pe motiv că există o decizie a Tribunalului Caraş Severin în acest sens, decizia magistraţilor fiind luată din cauză că documentul care reprezintă candidatura lui Torma nu a fost contrasemnat de conducerea organizaţiilor locale ale PSD şi Pro România, aceasta fiind, de altfel, cerinţă de fond prevăzută de lege.

„Biroul Electoral Central hotărăște:

Admite cererile formulate de partidul Național Liberal - Filiala Caraș-Severin și Organizația Moldova Nouă, înregistrată la Biroul Electoral Central cu nr. 2765/BEC/28.09.2020, nr. 2809/BEC/L/29.09.2020, nr. 2839/29.09.2020 și nr. 2841/BEC/L/28.09.2020, privind anularea alegerilor în Circumscripția electorală nr.6 Moldova Nouă, județul Caraș_Severin.

Anulează alegerile pentru funcția de primar din Circumscripția electorală nr.6 Moldova Nouă, județul Caraș-Severin.

Anulează candidatura la funcția de primar al orașului Moldova Nouă a domnului Torma Adrian Constantin din partea Alianșei electorale PSD-Pro România.

Dispune repetarea scrutinului la data de 11.10.2020.

Prezenta hotărâre se aduce la cunoștință publică prin afișare pe pagina de internet a Biroului Electoral Central”, potrivit Deciziei nr. 142 din 30.09.2020 de anulare a alegerilor pentru primar în Moldova Nouă și a candidaturii lui Adrian Torma.