MENIU

De câte ori în viaţă facem GRIPĂ

<p>11 rom&acirc;ni au murit &icirc;n ultima săptăm&acirc;nă din cauza gripei</p>

De departe cea mai frecventă boală infecţioasă din lume, gripa trebuie tratată serios, altfel poate fi letală pentru persoanele cu imunitate redusă. Vestea bună este că, în afară de medicamente, există şi o serie de remedii naturale eficiente în lupta antigripală.

În scurt timp după ce v-aţi contaminat cu virusul gripal, apar simptomele. La circa trei zile după ce aţi venit în contact cu o persoană bolnavă, cu obiectele folosite de aceasta sau aţi stat în spaţii închise cu cineva contaminat cu virusul gripal, pot apărea stările febrile, tusea, nasul înfundat sau rinoreea, cefaleea şi chiar inflamarea amigdalelor. 

"Studiile realizate de oamenii de ştiinţă arată că o persoană face gripă, în medie, de 200 de ori în viaţă. Dacă aţi contractat deja virusul, trebuie să încercaţi reducerea simptomelor bolii şi să grăbiţi vindecarea. Pentru asta trebuie să vă hidrataţi suficient şi nu doar cu apă, ci şi cu sucuri naturale de fructe, legume şi supe. De asemenea, ceaiurile, băute călduţe şi îndulcite cu miere și cu lămâie, vă pot atenua starea de rău", explică dr. Laurenţiu Luca, pentru ziarulring.ro.

Mai multe articole despre:
bolnav medic gripa doctor consult