MENIU

De când s-a născut, acest bebeluş a lăcrimat continuu. Operaţia salvatoare, făcută de un medic român

Băieţelul unor soţi români stabiliţi în Anglia, care avea o afecţiune din cauza căreia risca să orbească, a fost vindecat datorită unei operaţii făcută de un medic român.

Kevin s-a născut în Anglia. La scurt timp după naştere, mama lui, Elena Gavrilescu, a observat că lacrimile bebeluşului sunt de neoprit. Femeia a cerut iniţial ajutorul medicilor britanici, care i-au spus că nu e nimic grav şi au sfătuit-o doar să cureţe ochii micuţului cu tampoane sterile şi apă curată.

Metoda nu a avut, însă, niciun rezultat. Ba mai mult, problema se agravase atât de tare, încât copilul abia mai putea deschide ochii dimineaţa şi risca că facă o infecţie şi să îşi piardă vederea definitiv.

Speriaţi, părinţii lui Kevin l-au dus la mai mulţi medici specialişti din România, relatează TVR. Soluţia salvatoare a venit de la un doctor român, stabilit în Franţa, care s-a oferit să vină la Bucureşti pentru a-l opera pe băieţel.

Potrivit sursei citate, în România, "stenoza de canal lacrimal" se operează rareori, pentru că în 90% din cazuri se rezolvă de la sine până la vârsta de un an. În cele mai grave situaţii, medicii recomandă masajul ocular până la vârsta de şase luni.

Totuşi, dr. Dan Georgescu, chirurg oculoplastician, a decis să facă intervenţia care nu durează decât 30 de secunde şi se face sub anestezie locală. Efectele s-au văzut imediat: lacrimile lui Kevins s-au oprit, copilul poate continua acum tratamentul acasă.