MENIU

Directorul Uber, David Bonderman, a demisionat în urma unei declarații sexiste

Directorul Uber Technologies Inc., David Bonderman, a anunțat marți că a demisionat din consiliul de conducere al companiei, din cauza unei remarci jignitoare la adresa femeilor. 

Remarca lui Bonderman a survenit în timpul unei discuții din cadrul uneia dintre ședințele generale în care se dezbătea problema discriminării, a egalității de șanse a femeilor care nu acced la posturi de înaltă răspundere, decât rar, și a planurilor de modificare a standardelor de siguranță în urma unor plângeri de hărțuire sexuală venite din partea unor cliente ale Uber.

Demisia sa a intrat în vigoare miercuri dimineață.

În timpul întâlnirii de marți, membrul consiliului de administrație al Uber, Arianna Huffington, a vorbit angajaților cu privire la importanța adăugării mai multor femei în consiliul de administrație.

„Există o mulțime de date care arată că, dacă există o femeie în consiliul de administrație, cel mai probabil e va ocupa poziția secundă”, a spus Huffington.

Ca răspuns, Bonderman a declarat:

„De fapt, aceasta arată este că este mult mai probabil ca ea să vorbească mai mult".

Comentariul a fost dezvăluit prin intermediul unei înregistrări publicate de Yahoo, iar un purtător de cuvânt al Uber a verificat autenticitatea și precizia înregistrării.

La scurt timp Bonderman, care este fondator al firmei de capital privat TPG Capital, un investitor al Uber scris un e-mail personalului Uber, pentru a-și cere scuze. În declarația de demisie care a urmat marți seara, Bonderman și-a reiterat regretul, numindu-și observațiile „nepăsătoare, inadecvate și inexplicabile" și „opusul ceea ce intenționam să declar”, informează Reuters.