MENIU

Daniel Florea, DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre încrengăturile de la Primăria Sectorului 5: Sunt firme aflate în sfera de influență a lui Piedone. Foarte mulți bani care se fură

Daniel Florea, fostul primar al Sectorului 5 al Capitalei/ Foto: Facebook

Deputatul PSD Daniel Florea - care a ocupat funcţia de primar al Sectorului 5 în perioada 2016-2020 -  a vorbit, luni seara, în emisiunea "Culisele Statului Paralel", de la Realitatea PLUS, despre neregulile de înregistrate în timpul mandatului lui Cristian Popescu Pedone - aflat, în prezent, în închisoare ca urmare a condamnării primite în dosarul Colectiv - explicând de ce se dă o bătălie atât de acerbă pentru fotoliul de la 5, considerat, totuși, a fi unul dintre cele mai sărace sectoare ale Capitalei. El a făcut acuzații grave legate de chefurile care ar fi avut loc în incinta Primăriei. Florea a făcut, totodată, dezvăluiri incendiare despre încrengăturile din primărie, punând sub lupă relațiile de rudenie ale edilului Piedone cu diverse persoane aflate la conducerea unor firme cu care primăria a semnat diverse contracte. 

"Am incercat sa discut cu Piedone dupa ce a castigat alegerile. Cirlogea astai 3-4 dadeau petrecere in primarie. Se filmau intre ei... Nu ma puneti sa vorbesc despre asta. E o discutie marginala", a spus Florea, la "Culisele Staului Paralel" de la Realitatea PLUS. 

El a vorbit si despre caracatita contractelor incheiate de Primarie cu firme conduse de persoane apropiate, si aici vorbim chiar de rude, ale lui Cristian Popescu Piedone: "Mariana Serban, Eurover SRL, are contract su societatea de infrastructura. E sora cuscrului lui Piedone. Sunt vreo 15 (firme -n.r.). Orion Security... A plecat la puscarie intr-o masina luata in lizing de firma asta (...)".

Intrebat daca are de gand sa faca un denunt pe tema acestor  increngaturi, fostul edil de la 5 a rapuns: "Sunt foarte multi bani care se fura. Sunt conflicte de interese. Exista niste plangeri si la ANI, si la Politie si la DNA. Nu stiu ce se intampla cu asta. 

Abia acum (cand Piedone a intrat la inchisoare - n.r.) oamenii au inceput sa imi trimita documente. Pana acum nu au avut curaj sa vorbeasca. Eu stiam, dar nu aveam cum sa probez. Spre deosebire de altii nu mint, spun adevarul, si am documente.

Daca Piedone pleaca, ramane primar interimar de la PSD, in baza obligatiilor de cooperare, nu ne obligati sa votam ce vrea Piedone. Asta cu salubrizarea nu am votat-o. Daca o votam noi, trecea. Voiau sa mareasca tarifele la infrastructura, desi sunt deja cu 40% mai mari. De ce? Pentru ca sunt niste firme acolo (....) aflate in sfera de influenta a lui Piedone.

Am discutat aceste lucruri (cu conducerea PSD- n.r.), urmeaza sa se ia decizii.

Exista plangeri facute de alti oameni in acest sens. Eu nu am stiut de ele. Acum au prins curaj (si mi-au semnalat - n.r.). 

La Sectorul 5 niciun spatiu public si niciun drum nu e in administratia sectorului, ci a Primariei Capitalei. Investitiile facute acolo reprezinta deturnare de fonduri. Nu e rau ca le-a facut, problema e ca nu avea voie. Le-a facut cu firmele lui, de fapt. A subcontractat".