MENIU

Daniel Buda, semnal de alarmă privind producția internă de carne. Ce îi cere europarlamentarul PNL ministrului Agriculturii

Daniel Buda, semnal de alarmă privind producția internă de carne

Daniel Buda, europarlamentar din partea Partidului Național Liberal (PNL), a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește starea agriculturii românești, subliniind că aceasta nu poate supraviețui doar prin declarațiile politicienilor, în special ale ministrului Agriculturii. În contextul provocărilor cu care se confruntă sectorul agricol, Buda evidențiază necesitatea unor măsuri concrete și eficiente pentru revitalizarea și susținerea fermierilor români. Aceste declarații vin într-o perioadă crucială, în care agricultura românească se află sub presiunea competitivă a piețelor interne și externe, iar lipsa acțiunilor ferme ar putea avea consecințe devastatoare asupra economiei rurale.

„Semnal de alarmă privind producția de carne din țara noastră!
E inadmisibil ca și anul acesta, România nu are capacitatea de a produce necesarul de carne, iar românii consumă carne de import! Deși e mare producător de cereale, România a importat carne și produse din carne de aproape 3 ori mai mult decât a exportat. Aproape 600 milioane de euro, față de 205 milioane – și sunt doar datele pentru primele 4 luni din 2024.
Sunt cifre și date care arată că agricultura României nu poate trăi cu declarațiile ministrului Agriculturii.
Programul INVESTALIM așteaptă încă implementarea, iar seceta de anul acesta a scos iarăși la lumină lipsa investițiilor în infrastructura de irigații, care să susțină producția vegetală și, implicit, cea animalieră.
Situația este alarmantă și sunt necesare măsuri rapide și inteligente din partea Ministerului Agriculturii. În caz contrar, producția agricolă a României, respectiv balanța comercială cu produse agricole va fi împinsă într-o zonă fără întoarcere.
Agricultura nu mai poate trăi cu promisiuni. Încă așteptăm măsuri de la ministrul de resort, altfel, România riscă să piardă 500 de milioane de euro din Programul Național de Dezvoltare Rurală, aferenți perioadei 2014-2020, bani destinați mai multor domenii agricole, inclusiv infrastructurii de irigații”, a scris europarlamentarul român pe pagina sa de Facebook.