MENIU

Daniel Baciu, explicații pentru pensionari: Ce majorări vor primi cei care au stagiul de cotizare sub 25 de ani, cine va avea pensia dublă?

Daniel Baciu, explicații pentru pensionari: Ce majorări vor primi cei care au stagiul de cotizare sub 25 de ani, cine va avea pensia dublă?

Dezvăluiri în exclusivitate, la Realitatea PLUS, despre pensiile românilor. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a explicat cine va avea pensiile dublate, dar și câți bani vor primi românii care au stagiul de cotizare sub 25 de ani. 

Întrebat dacă vor fi și oameni care vor avea pensiile dublate, Daniel Baciu a spus: „Nu aș zice chiar dublate, dar aproape dublu. E vorba exact de ceea ce spuneam anterior: despre oamenii care au lucrat foarte mult, cei care au fost activi o perioadă îndelungată de timp, unde primesc puncte de stabilizare. Tot ce depășește 35 de ani, cei care nu au beneficiat până acum, acolo sunt creșteri substanțiale”.

Referitor la persoanele din România cu stagii de cotizare sub 25 de ani, acesta a spus: „Să știți că am avut această situație - deja pensiile cu stagiul de cotizare sub 25 de ani le-am finalizat acum 2 săptămâni. Avem 1,2 milioane de pensionari în această situație, iar pot să vă spun că peste 70% au avut creșteri. Deci pot să vă spun că la peste 700 de mii de pensionari pensiile au crescut, iar aproape 450 de mii, 500 de mii au rămas cu pensiile în plată, pentru că există un principiu în lege: nicio pensie nu va scădea. Noi urmărim ca prin această recalculare să egalizăm pensiile. Este un proces de o amploare uriașă; în 50 de ani nu s-a mai făcut așa ceva”.

EXCLUSIV. Daniel Baciu arată cu cât vor crește pensiile din toamnă: peste 85% din dosare, finalizate

Mai multe articole despre:
pensii legea pensiilor recalculare decizii baciu