MENIU

Daniel Baciu, de la Casa de Pensii, a făcut anunțul. Când ajung la destinatari deciziile de recalculare care nu au fost emise în prima etapă?

Șeful Casei de pensii Daniel Baciu a anunțat, în exclusivitate la Realitatea Plus, ce se va întâmpla cu deciziile de recalculare pentru românii care încă nu le-au primit. Acesta a vorbit despre noul calendar al majorărilor și a asigurat că începând cu luna octombrie, nicio pensie sub 3.000 de lei nu va fi impozitată. 

"Acele decizii pe care le-am anunțat că nu au fost deja trimise de către noi pentru că au fost niște motive obiective și am spus care sunt acelea, vom începe probabil ca de marți-miercuri să emitem deja acele decizii. Este vorba despre 170.000 de decizii pe care nu le-am trimis," a explicat Daniel Baciu.

Șeful Casei Naționale de Pensii a precizat și câți români ar putea beneficia suplimentar de pe urma micii recalculări.

"Vorbim de până la 1 milion de pensionari care au lucrat în anumite sectoare de economie, unde au avut aceste sporuri cu caracter nepermanent. Cel mai semnificativ spor este acordul global, unde într-adevăr se vede o creștere un pic mai mare a pensiei, daca el a fost pe o perioada mai lunga de timp. Celelalte sporuri, vorbim de ore suplimentare, al 13-lea salariu, prime, premii anuale, ele nu influențează semnificativ calculul pensiei, pentru că au fost luate sporadice," a explicat Baciu.