MENIU

Dan Barna: "Se încearcă reîntoarcerea în perioada ABUZURILOR. Nu susținem blocarea transparenței"

Dan Barna (USR)/ Inquam Photos / George Calin

Dan Barna a anunțat, astăzi, într-o declarație de presă susținută la Parlament, că USR susține toate sancțiunile privind blocarea violenței, însă nu și pe cele privind blocarea transparenței, și aici a făcut referire la interzicerea bannerelor sau a Live-urilor din Parlament. Acesta acuză că prin modificările aduse Regulamentului Camerei Deputaților se dorește revenirea la perioada de dinainte de anul 2016 - cunoscută și ca "epoca Dragnea" -  despre care spune că era una "plină de abuzuri".

"S-a reușit eliminarea - lucru excesiv de abuziv. Sunt reglementări care reglementează transparența (...)
 
În egală măsurătransparența și necesitatea ca românii  vădă ce se întâmplă în Parlament nu poate fi blocatăSe încearcă întoarcerea la perioada de dinainte de 2016, atunci când în Parlament se produceau toate abuzurile posibile.
 
Susținem toate sancțiunile privind blocarea violenței, dar nu vom susține niciodată modificările privind blocare transparenței.

Sancțiunile asupra celor care fac acte de violență trebuie  rămână și sunt foarte clare. 

Amendamentele care limitează posibilitatea de a avea bannere sau de a putea transmite lucrări ale comisiilor sau ale plenului nu le vom susține
 
Aceste amendamente aprobate sunt depuse în această dimineață de USR. O  văd și formă finală care a rămas

Acțiunile prin care este blocat un întreg grup din cauza acțiunii unui parlamentar, chiar dacă acum par îndreptate împotriva AUR, un partid aflat în afara vieții parlamentare, pe viitor ar putea fi utilizate împotriva oricărui partid de opoziție pentru a-i reduce la tăcere", a afirmat fostul lider al USR.

Reamintim că propunerea privind sancționarea mai dură și impunerea unor noi restricții pentru parlamentarii cu un comportament agresiv a primit aviz favorabil, în această dimineață, în Parlament, și va ajunge la votul final din plenul Camerei Deputaților. Modificările au fost propuse după incidentul care i-a avut ca protagoniști pe liderul AUR, George Simion, și ministrul Energiei, Virgil Popescu.