MENIU

Dan Barna, după învestirea lui Biden: Libertatea și democrația din SUA au fost un model pentru bunici și continuă să fie și pentru noi

Vicepremierul Dan Barna a transmis miercuri un mesaj după învestirea lui Joe Biden în funcția de Președinte al SUA. România va lucra îndeaproape cu noua administrație americană și va cultiva prietenia pe care o va lăsa moștenire. 

”Vom lucra îndeaproape cu noua administrație americană. Avem un parteneriat strategic pe care îl dorim continuat și dezvoltat, avem relații economice cu potențial de a crește la un nivel mult mai mare și mai ales avem de cultivat o prietenie pe care să o lăsăm moștenire celor care vor veni după noi. 
Valorile fundamentale americane precum libertatea, domnia legii și democrația sunt și ale noastre. Din acest motiv, America a fost pentru bunici și continuă să fie un model și pentru noi. 
Așa va rămâne. Acum și întotdeauna”, a scris Barna pe Facebook.

Joe Biden a devenit, miercuri, cel de-al 46-lea Preşedinte al SUA. Kamala Harris a devenit prima femeie, prima persoană de culoare şi prima persoană asiatică-americană care va deţine funcţia de Vicepreşedinte al SUA. 

Citește și: ”Moment istoric: Transfer de putere la Washington. Ceremonia de învestire a președintelui ales - Joe Biden a depus JURĂMÂNTUL: ”Dragi americani, este ziua Americii, este ziua democrației”

Mai multe articole despre:
dan barna joe biden