Testul care îți spune dacă suferi de daltonism
Daltonism test. Daltonismul este un defect al vederii care constă în imposibilitatea de percepţie a uneia sau mai multor culori.
Daltonism test. Majoritatea formelor de daltonism sunt ereditare, bărbații find mai frecvent afectați decât femeile. Cei care suferă de această boală percep nuanţe de gri diferite, în locul culorilor roşu şi/sau verde. Nu există tratament pentru daltonism, iar pacienții învață să trăiască cu această afecţiune. Iată cum îmi dau seama dacă sunt daltonist, citind materialul ce urmează, scrie click.ro.
Daltonism test. Test diagnostic
Acest test include utilizarea unui fond colorat cu puncte roșii sau verzi. În mijlocul acestui fond este o figură, un număr sau o literă desenată din puncte de altă culoare. Ochiul sănătos poate diferenția această figură. Un pacient cu daltonism nu poate. Cum îmi dau seama dacă sunt daltonist. E simplu. Urmăriți în figurile următoare dacă aveți sau nu tulburări de percepere a culorilor. Ce numere vedeți în cercurile colorate de mai jos?
Daltonism test. Teste de la specialişti
Daltonism test. Shinobu Ishihara, oftalmolog şi profesor al Universităţii din Tokio, a inventat testele care-i poartă numele pentru depistarea anomaliilor de percepţie a culorii, cu ajutorul medicului său asistent care era discromat. Cu ajutorul acestora e mai uşor să ştim cum îmi dau seama dacă sunt daltonist.
Daltonism test. Trei tipuri de daltonism
Daltonismul roșu-verde este cea mai comună formă de daltonism. Această boală afectează 8% dintre bărbați și 0,5% dintre femei. Pacienții deosebesc roșu de verde dacă cele două culori se află una lângă alta, dar nu pot identifica cele două culori dacă ele sunt separate. Cum îmi dau seama dacă sunt daltonist. De exemplu, un daltonist poate alege roșu și verde din o grămadă de creioane colorate dar nu poate spune că un creion este roșu.
Daltonismul albastru este o afecțiune rară. Pacienții care suferă de această afecțiune nu pot distinge culorile galben sau albastru. Ambele culori sunt văzute ca alb sau gri. Boala apare cu aceeași frecvență la bărbați și la femei și uneori este însoțită de alte afecțiuni cum ar fi cele hepatice sau diabet zaharat.
Daltonismul total, denumit și acromatopsie reprezintă lipsa identificării oricărei culori. Această formă este cea mai rară, dar şi aici ne punem întrebarea: Cum îmi dau seama dacă sunt daltonist. Pacienții care suferă de această afecțiune văd totul alb, negru sau în unele nuanțe de gri. Această boală afectează o persoană la 33.000 în Statele Unite și este ereditară. Acromatopsia este acompaniată de alte tulburări de vedere cum ar fi sensibilitate crescută la lumină.