MENIU

Dacian Cioloș, prima reacție după ce i-au picat miniștrii în Parlament: „E deja ceasul 12 pentru a rezolva criza”

Dacian Cioloș - președinte USR

Dacian Cioloș a reacționat, marți, după ce miniștrii săi, cu o singură excepție, au primit aviz negativ în comisiile de specialitate din Parlament. El a făcut apel la parlamentari să treacă peste orgolii politice și să voteze guvernul mâine dimineață.

„Faptul că noi azi suntem în parlament și s-au terminat rapid audierile arată determinarea noastră de a ne apuca de treabă pentru a termina criza.

E deja ceasul 12 pentru a rezolva criza. De azi înainte trebuie să discutăm de soluții. Din păcate am văzut cu toții că încă se votează pe falii politice, pentru că așa s-a decis la partid. Fac un apel la parlamentari să treacă peste orgolii politice și să voteze guvernul mâine dimineață. E acum pe masa Parlamentului o soluție care ține doar de un vot al fiecărui parlamentare”, a spus Dacian Cioloș.

Plenul reunit al Parlamentului va da votul decisiv pentru Guvernul Cioloș miercuri la ora 10.00.

Pentru a trece, Cabinetul Cioloș are nevoie de 234 de voturi. USR are doar 80 de parlamentari. Ca atare, șansele ca guvernul propus de premierul desemnat Dacian Cioloș să fie învestit de către Parlament sunt minime, în condițiile în care nu există o majoritate parlamentară anunțată.

Reamintim că membrii fostei coaliții de guvernare - PNL, UDMR - și minoritățiile au refuzat susținerea premierului desemnat. 

Mai multe articole despre:
dacian ciolos esec comisii ministri