MENIU

Dacian Cioloș, înainte de consultări: „PNL nu a avut interes să purtăm negocieri” - Cine este propunerea de PREMIER

Dacian Cioloș - președinte USR

Dacian Cioloș - președintele USR a declarat, luni, după ședința de partid organizată înaintea consultărilor care vor avea loc la Cotroceni că formațiunea sa se duce la președintele Klaus Iohannis cu propunerea de premier în persoana sa.

„USR merge cu madat de a forma un guvern cu puteri depline care să gestioneze pandemia, exploziile de prețuri și reformele din PNRR.

USR merge cu o listă de reforme. USR susține că cea mai bună soluție e un guvern PNL-USR-UDMR, cu un program de guvernare clar și care să fie respectat.

USR a decis să prezinte președintelui un nume de premier în persoana lui Dacian Cioloș. Nu mai mergem cu povești.

În absența unor propuneri clare din partea partenerilor de coaliție, din păcate nu am reușit să avem discuții să aflăm ce vor, noi suntem dispuși să venim cu un program asumat”, a declarat Dacian Cioloș.

URS a pregătit și un plan de guvernare.

„Noi suntem gata să venim și cu o propunere de premier, dar și cu un program asumat. Acest pachet îl vom prezenta și la Cotroceni.

Un plan pentru reducerea cu 32% a prețului la energie, un plan foarte concret pentru a contracara răspândirea Covid-19. Ne dorim zero taxe pe salariul minim.

De asemenea, avem în proiect desființarea SIIJ până la finalul anului acesta, adoptarea legilor justiției până la finalul anului 2022. Sunt propuneri perfect realizabile.

Reforma pensiilor speciale, în așa fel încât pensiile speciale să fie în acord cu principiul contributivității (...) Evident, revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Pentru acest punct nu s-a ajuns la un acord total în cadrul coaliției de guvernare.

Constatăm că vechile partide fug de responsabilitate, iar USR este gata să își asume, alături de PNL și UDMR, un nou proiect de guvernare”, a mai spus președintele USR.

Au început consultările la Cotroceni - Programul întâlnirilor pe care le are, astăzi, Klaus Iohannis cu partidele politice

Mai multe articole despre:
usr dacian cilor program consultari