MENIU

Dacian Cioloş, anunţ despre simplificarea procedurilor pentru accesarea fondurilor europene

Premierul Dacian Cioloș a anunțat marți că Ministerul Fondurilor Europene lucrează deja pentru simplificarea procedurilor în administrarea fondurilor europene.

"Mă bucură ecoul pozitiv al măsurilor de simplificare. Ați subliniat mulți dintre dvs nevoia de simplificare în administrarea fondurilor europene. Pot să vă asigur că este în atenția MFE acest subiect, (...) cu atât mai mult cu cât domnul Ghinea a fost și cel care a inițiat ideile de simplificare în calitatea dânsului precedentă de consilier de stat la Guvern. (...) Până la sfârșitul anului, în paralel cu elaborarea ghidurilor beneficiarului — ambiția noastră ar fi să finalizăm pe cât posibil toate ghidurile până la sfârșitul mandatului nostru, astfel încât să puteți depune proiecte — dar, în paralel cu aceasta, să lucrăm și pe măsuri concrete de simplificare. Simplificarea este, de altfel, cum ați observat, un cuvânt cheie al mandatului acestui Guvern, simplificare atât în relația dintre cetățeni și administrație, cât și în relația dintre mediul de afaceri și administrație, dar și în relația dintre administrația centrală și administrația locală", a spus Cioloș, la închiderea Forumului Administrației Publice Locale.

Pe de altă parte, premierul a precizat că le-a cerut miniștrilor ca, pe parcursul acestei veri, să meargă mai mult în teritoriu pentru a lucra cu autoritățile locale.

"Am cerut miniștrilor și o să insist chiar pe perioada aceasta de vară, în iulie — august, când e mai puțină activitate la București, să fie mai prezenți și să fim cu toții mai prezenți în teritoriu, să putem discuta cu dvs nu doar pentru a duce la bun sfârșit proiectele pe care le-am anunțat și la care vrem să lucrăm cu dvs. (...) Noi ne-am fixat ca obiectiv, așa cum am promis deja, să lucrăm cu autoritățile locale din zona Moldovei pentru o astfel de abordare, pentru zona Văii Jiului, dar am spus și de Roșia Montană, pentru că a fost o temă îndelung dezbătută în societate și mesajul pe care vrem să îl transmitem prin faptul că ne implicăm pentru un proiect de dezvoltare locală într-o comună este că nu e suficient să contestăm, e important și să construim, pentru că bunuri naționale sau valori naționale cum sunt și cele de la Roșia Montană și din altă parte sunt în primul rând în grija oamenilor locului și e important să le dăm această mână de ajutor", a mai spus Dacian Cioloș.