MENIU

Dacia Duster a ajuns în Marea Britanie încă din anii '80. Cum arăta Duster-ul exportat de comunişti

Dacia Duster, o maşină care în aceste vremuri se vinde foarte bine în Marea Britanie, a fost cumpărată şi condusă de britanici încă din anii '80. Asta pentru că şi comuniştii au fabricat Dacia Duster. Galeria Foto.

Dacia Duster, în realitate, este un concept pe care Renault l-a dezgropat din istoria producţiei de automobile în România. Dacia Duster a existat în trecut. Îainte de 1989, începând cu 1980, România producea un vehicul 4×4, ARO 10, care a fost inclusiv exportat în Marea Britanie, cu numele, aţi ghicit, de Dacia Duster, iar în alte ţări sub numele de Dacia 10.

Cum arăta Dacia Duster cumpărată de brutanici în anii '80, în Galeria Foto.

Citiţi şi:

Anunț bombă de la Dacia. Va scoate un nou model "șocant de accesibil"

Dacia Duster în Revista Autoca, care a testat SUV-ul în anul 1987, într-o comparaţie cu Lada Niva. În testul comparativ, Niva a iesit castigatoare. Masina romaneasca in varianta cabrio era cel mai ieftin SUV al vremii. Pretul unui Duster Cabrio era de 5923 de Lire Sterline.

Detalii despre Dacia pe www.dacia.ro

Seriile ARO 10 au intrat în producţie din 1980 ca automobile 4×4 echipate cu motoare produse de Dacia, de 1289 cmc cu o putere de 54 CP şi o viteză maximă de 90 km/h şi din 1984 echipate cu motoare 1397 cmc cu 65 CP şi o viteză maximă de 118 km/h.

Mai multe articole despre:
Dacia Duster a ajuns în Marea Britanie