MENIU

Dacă Rusia atacă un centimetru din Polonia sau din statele baltice, atacăm direct la Sankt Petersburg. Avertisment fără precedent de la Varșovia

Dacă Rusia atacă Polonia sau statele baltice, va exista un „răspuns imediat”. Aliații vor „ataca direct Sankt Petersburgul”, a declarat șeful Statului Major polonez, Raimund Andrzejczak. Potrivit acestuia, dacă forțele ruse trec granița în Lituania, în „primul minut”, aliații vor viza toate activele strategice ale Rusiei pe o rază de 300 de kilometri.

„Vom lovi direct în Sankt Petersburg”, a declarat Andrzejczak la conferința „Defending Baltics”, conform Bild din 11 octombrie, citat de Defense Romania.

Pentru a se pregăti pentru un astfel de scenariu, Polonia achiziționează în prezent 800 de rachete cu o rază de acțiune de până la 900 de kilometri, care vor fi lansate dacă Rusia atacă.

„Dacă Rusia câștigă în Ucraina, vom avea o divizie rusă în Lviv, una în Brest și una în Grodno”, a adăugat comandantul armatei poloneze, subliniind că un atac asupra statelor baltice sau asupra Poloniei ar semnala \"\"începutul confruntării totale\"\".

Consilierul prezidențial lituanian pentru securitate națională este, de asemenea, de părere că, dacă Rusia câștigă în Ucraina, „expansionismul imperialist” al acesteia va fi îndreptat către Estonia, Letonia, Lituania și Polonia. Comandantul armatei lituaniene a adăugat că statele baltice ar trebui să răspundă imediat, fără a aștepta decizia NATO în temeiul articolului 5 privind apărarea colectivă.

Dmitri Medvedev, în mod previzibil iritat, a ripostat cu amenințări cu împărțirea Poloniei, amintind că Varșovia a făcut cândva parte din Imperiul Rus.

 

Mai multe articole despre:
general polonez atac rusia razboi sankt peterburg