MENIU

Dacă ai simţit vreodată asta, mergi urgent la medic! Nu e de glumit cu această boală

Medicii încercă din răsputeri să îmbunătăţească starea de sănătate a celor depistaţi cu această boală, însă speranţa de viaţă a persoanelor cu hipertensiune pulmonară scade considerabil.

Una dintre cele mai de temut boli ale zilelor noastre o reprezintă hipertensiunea pulmonară (HTP), o boală rară, dar extrem de gravă. Hipertensiunea pulmonară nu are un tratament ce asigură vindecarea, ci doar ameliorarea sau menţinerea acesteia la un nivel constant. Mai grav este faptul că, odată ce hipertensiunea pulmonară apare în organism, speranţa de viaţă a pacientului scade considerabil, existând cazuri în care, în ciuda tratamentului corespunzător, boală se agravează.

„Hipertensiunea pulmonară poate fi primitivă, adică fără a avea o cauza cunoscută sau idiopatică, evoluând din diverse afecţiuni cardiace sau pulmonare. Ca şi semne a acestei boli, am putea evidenţia cianoză vizibilă prin învineţirea buzelor, sincopă evidenţiată prin pierderea cunoştinţei, hemoptiziile ce se manifestă prin eliminare de sânge din căile aeriene atunci când tuşim, sau chiar oboseală pacientului când acesta face eforturi obişnuite”, a declarat dr. Anda Tesloianu, conform bzi.ro.

Mai multe articole despre:
sănătate simptome hipertensiune pulmonare