MENIU

Cutremur puternic în Filipine soldat cu cel puțin o victimă și pagube majore în infrastructură

Un cutremur puternic a lovit joi centrul Filipinelor, ucigând cel puțin o persoană și cauzând daune majore locuințelor și infrastructurii, conform declarației oficialilor locali. Institutul Filipinez de Vulcanologie și Seismologie (PHIVOLCS) a declarat că sunt așteptate replici puternice, dar au exclus orice posibilitate de a se crea fenomenul de tsunami.

Cutremurul care a avut epicentrul în apropierea orașelor Jaro și Kananga din provincia Leyte a înregistrat o magnitudine 6,5 grade pe scara Richter, informează Reuters.

Congresmanul provinciei, Lucy Torres-Gomez, a confirmat că o persoană și-a pierdut viața, iar orașul Kananga a fost „grav afectat”. Aceasta susține că o clădire s-a prăbușit, drumurile s-au crăpat și au fost raportate aluencări de teren, iar replicile sunt, în continuare, puternice.

Conform unui comunicat al US Geological Survey, a afirmat mai devreme că seismul a avut o magnitudine de 6,9 și a avut epicentrul la sud-vest de orașul Tacloban, una dintre zonele cele mai afectate de un taifun în 2013.

Primarul din Tacloban, Cristina Romualdez, a declarat că nu a primit rapoarte despre victime sau pagube, conform Reuters.