MENIU

Cutremur PUTERNIC în Cipru - ce magnitudine a avut. Orașele AFECTATE

seism

Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 pe scara Richter s-a produs joi în insula Cipru, situată în nord-estul Mării Mediterane. Nu au fost raportate deocamdată victime sau pagube materiale.

Cutremurul cu magnitudinea de 5,1 pe scara Richter din Cipru  s-a produs la o adâncime de 60 de kilometri, a avut loc la 16:38 ora locală (14:38 GMT) și 16:27, ora României, potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean (CSEM).

Epicentrul cutremurului a fost în largul mării, la 42 de kilometri est de Nicosia, capitala Ciprului, în apropiere de oraşul de coastă Larnaca.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 35km SE de Nicosia, 63km NE de Limassol, 205km V de Latakia, 207km NV de Beirut, 209km V de Tripoli, 221km NV de Sidon, 224km SV de Mersin, 244km SV de Tarsus, 266km SV de Antakya, 267km NV de Haifa, transmite Institutul Național de Fizica Pământului.

Deocamdată nu au fost raportate victime şi nici pagube materiale considerabile.

Parlamentul cipriot se afla în plină dezbatere a bugetului anual în moment producerii cutremurului, iar sesiunea a fost întreruptă, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Cutremurul s-a simţit şi în Liban, aflat la 264 de kilometri distanţă de Cipru. Seismul a fost resimțit în în Beirut, Muntele Liban, Akkar, Tripoli, Bekaa de Vest, Keserwan, Sidon și sudul Libanului.

Ciprul este o zonă seismică, însă nu sunt dese mișcările puternice. Cel mai mare cutremur din Cipru s-a produs în 1996 și a avut o magnitudine de 6,3 pe scara Richter, cu pagube minore, menționează Reuters.

Mai multe articole despre:
cutremur cipru cutremur