MENIU

Cutremur în Oltenia, azi dimineață! Este al șaptelea resimțit în România de la începutul lunii

Cutremur în Oltenia, azi dimineață

În dimineața zilei de 7 septembrie 2024, la ora 09:06:22 (ora locală a României), un cutremur a zguduit regiunea Oltenia, mai exact zona Gorj. Seismul a avut o magnitudine de 3.8 pe scara ML (magnitudinea locală) și s-a produs la o adâncime de 5.0 km, generând îngrijorare în rândul locuitorilor din zonă.

Epicentrul cutremurului s-a aflat la aproximativ 16 km nord-vest de Târgu Jiu, un oraș important al regiunii, precum și la 66 km nord-est de Drobeta-Turnu Severin și 70 km sud de Hunedoara. Acest seism a fost resimțit și în alte localități din apropiere, la 84 km sud de Deva, 97 km est de Reșița și 99 km vest de Râmnicu Vâlcea, conform datelor INFP.

Foarte important în ceea ce privește acest seism, este faptul că a avut loc la suprafață, la o adâncime de doar 5 km. Astfel de cutremure sunt destul de periculoase, spun specialiștii

Până la această oră nu au fost raportate daune. Cu toate acestea, cutremurul a reactivat temerile legate de activitatea seismică în Oltenia, una dintre zonele sensibile din România în ceea ce privește cutremurele. În ultima perioadă, diverse seisme au afectat această regiune, iar populația rămâne vigilentă. În urmă cu doar două zile un alt cutremur s-a produs în regiune.

Acel cutremur a fost înregistrat în dimineața zilei de joi, 5 septembrie, fiind al șaselea seism resimțit în România de la începutul lunii, conform anunțului Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

„În ziua de 05 Septembrie 2024, la ora 03:49:18 (ora locală a României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.1, la adâncimea de 12.9 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 19km NV de Târgu Jiu, 64km NE de Drobeta-Turnu Severin, 69km S de Hunedoara, 83km S de Deva, 93km E de Reșița”, a anunțat INCDFP.  

Acel cutremur s-a alăturat altor două evenimente seismice înregistrate în aceeași zonă pe 2 septembrie.

Prognoza meteo, 7 septembrie. Vreme capricioasă, cu ploi în unele zone ale țării și caniculă în altele

Mai multe articole despre:
cutremur seism oltenia infp