MENIU

Cutremure în lanţ, marţi, în România

Din păcate, ziua de marţi, 9 iunie, a fost "bogată" în cutremure. Nu mai puţin de patru seisme au zguduit România. 

UPDATE În cursul zilei, după-amiază, au avut loc două cutremure, de magnitudini mici, 3,4 grade şi 2.1 grade. Cel dintâi s-a produs în judeţul Galaţi, iar celălalt în judeţul Maramureş. Ambele au avut loc aproape de ora 14:00.

=================================================================

Un cutremur s-a produs, marţi dimineaţă, la ora 7.57, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Intensitatea seismului a fost de 3,9 grade pe Richter şi a avut  loc la 138 de kilometri adâncime, potrivit infp.ro. Înainte de acesta, a mai fost unul de 2,5 grade pe scara Richter, dar în Vrancea.

Un alt cutremur cu magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă dimineața, la ora locală 3,52, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, conform Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 118 de kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Vălenii de Munte (42 kilometri), Covasna (48 kilometri), Buzău (48 kilometri), Mizil (51 kilometri) și Râmnicu Sărat (51 kilometri).

Vineri seara, în aceeași zonă seismică dar în județul Vrancea, s-a mai produs un seism de 3,1 grade pe Richter (ora locală 18,44).

Mai multe articole despre:
mgnitudine