MENIU

Cutremur cu magnitudinea de 5,1 în Carolina de Nord, resimțit și în Carolina de Sud şi Georgia. Peste o sută de clădiri, avariate

Cutremur cu magnitudinea de 5,1 în Carolina de Nord, resimțit și în Carolina de Sud şi Georgia. Peste o sută de clădiri, avariate

Peste o sută de clădiri au fost avariate în comitatul Alleghany din statul american Carolina de Nord, situat în estul ţării, după un cutremur cu magnitudinea de 5,1, produs în această regiune în curusul dimineţii de duminică, au anunţat autorităţile locale, citate de agenţia Xinhua și preluate de Agerpres. În urma seismului nu au fost înregistrate victime.

Cutremurul, cel mai puternic înregistrat în acest stat după anul 1916, s-a produs la ora locală 8:07 (12:07 GMT), la o adâncime de circa 9,1 km, fiind considerat astfel un seism de mică adâncime, potrivit Institutului american de Geofizică (USGS).

Epicentrul a fost localizat în apropiere de Sparta, o aşezare cu aproximativ 1.800 de locuitori din comitatul Alleghany.

Coordonatorul pentru Situaţii de Urgenţă din comitat, Daniel Roten, a declarat pentru un post local că nu a primit informaţii despre persoane rănite în urma cutremurului. Acesta susține, însă, că peste o sută de clădiri au fost avariate, adăugând că echipa pe care o conduce aflându-se în plin proces de evaluare a pagubelor. El a menționat că există câteva cazuri de locuințe evacuate ca urmare a amplorii pagubelor.

Potrivit postului CNN, cutremurul a fost resimţit chiar şi în Carolina de Sud şi Georgia. 

Mai multe articole despre:
cutremur sua cutremur carolina de nord