MENIU

Cutii de lapte cu urme de larve, distribuite elevilor, la o școală din Bistrița-Năsăud

Cutii de lapte cu urme de larve, distribuite elevilor, la o școală din Bistrița-Năsăud

Elevii unei clase de la Liceul Tehnologic „Florian Porcius”, din localitatea bistrițeană Rodna, au avut parte, marți, de o surpiză foarte neplăcută. În pauza de prânz, au descoperit viermi pe niște cutii de lapte, primite prin programul guvernamental „Cornul și laptele”. Cutiile cu lapte au fost retrase.

O clasă a VII-a de la Liceul Tehnologic „Florian Porcius”, din Rodna, a avut parte, marți, de o gustare cu surprize, potrivit realitateadebistrita.net. Într-o cutie în care se aflau 21 de cutii triunghiulare cu lapte, ce urmau a fi consumate de elevi, au fost găsite larve.

Elevii care au făcut descoperirea au alertat profesorii, care au retras cutiile cu lapte, înainte ca cineva să apuce să le consume. Ulterior, conducerea școlii a trimis o informare Inspectoratului Școlar Județean, care a confirmat existența viermilor.

„La primirea cutiilor ambalate, așa cum vin de la furnizor, repartizate pentru clasa a VII-a A, nu s-au constatat nereguli, nicio cutie nu avea ambalajul murdar sau deteriorat. Astfel, elevii de serviciu pe clasă au trecut la distribuirea laptelui sigilat în cutiile de formă triunghiulară, personal fiecărui elev, pentru aceasta fiind necesară desigilarea unei cutii mari, de formă pătrată. La desfacerea unei asemenea cutii mari, ambalată așa cum vine de la producător, elevii au constatat că aceasta era infestată cu larve. Elevii au semnalat cazul, cutia completă (cu cele 21 de cutii triunghiulare) a fost retrasă, fără a se distribui din ea și înlocuită cu altă cutie. După constatarea cazului, am anunțat furnizorul. Menționăm că este pentru prima dată când am constatat asemenea caz", a transmis presei Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

De incident a fost informat și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, care, la rândul său, a notificat furnizorul.

Mai multe articole despre:
Cornul şi Laptele lapte viermi lapte cu larve