MENIU

CURS BNR. LEUL stabileşte un nou RECORD în raport cu EURO

<p>EURO, pe poziții de forță la &icirc;nceputul anului 2015</p>

CURS BNR.  Leul s-a apreciat uşor în raport cu euro, BNR anunţând un curs de referinţă de 4,3912 lei pentru un euro şi 3,2494 lei pentru un dolar. 

CURS BNR.  Moneda EURO atinge astfel un nou minim al ultimelor 11 luni.

CURS BNR.  Leul s-a depreciat uşor în raport cu euro, BNR anunţând un curs de referinţă de 4,3960 lei pentru un euro şi 3,2481 lei pentru un dolar. Moneda europeană rămâne totuşi sub pragul psihologic de 4,4 lei.

CURS BNR. Leul s-a apreciat din nou în raport cu euro, BNR a anunţat un curs de referinţă de 4,3916 lei pentru un euro şi 3,2401 lei pentru un dolar. Astfel, leul se apropie de cursul record de 4,38 lei pentru un ePrin cursul anunţat marţi de BNR, leul atinge un nou minim al ultimelor 10 luni şi jumătate.

CURS BNR. Cursul leu/euro publicat marţi de BNR este cu 0,02 bani sub cotaţia de vineri. O paritate mai mică a fost publicată cel mai recent de BNR pe 30 iulie 2013, când euro a fost cotat la 4,3907 lei.

CURS BNR.  Pe de altă parte, cursul anunţat de banca centrală pentru dolarul SUA a urcat cu 1,72 bani, respectiv 0,52%, la 3,2401 lei/dolar. Pentru francul elveţian, BNR a publicat o rată de schimb de 3,6017 lei/franc, faţă de 3,6077 în şedinţa anterioară.

Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

CURS BNR.  Leul s-a apreciat astăzi în raport cu euro şi a stabilit azi un nou record. BNR a anunţat un curs de 4,3918 lei/euro pentru vineri, 6 iunie. Dolarul este cotat azi de BNR la valoarea de 3,2294 lei.

Aprecierea leului vine pe fondul deciziei istorice a BCE de impune o DOBÂNDĂ NEGATIVĂ la depozite.

CURS BNR.  Cursul valutar a coborât din nou joi sub pragul psihologic de 4,40 lei/euro. BNR a anunţat un curs de 4,3964 lei/euro pentru miercuri, 4 iunie. Dolarul este cotat azi de BNR la valoarea de 3,2290 lei.

CURS BNR. Banca Centrală Europeană urmează să facă, joi, primul pas spre relaxarea politicii monetare în regiune, prin introducerea dobânzii negative la depozite, decizie istorică ce ar putea influenţa toate valutele din regiune şi majoritatea claselor de active, afirmă analiştii companiei de brokeraj Admiral Markets.

CURS BNR. 'Este cert. BCE nu are o altă alternativă după tentativele eşuate de a evita recesiunea şi deflaţia în regiune. Mai mult, contrar aşteptărilor şi explicaţiilor oficiale, măsurile de stimulare a economiei vor genera mai multe efecte negative decât pozitive', susţin analiştii Admiral Markets, citaţi de Agerpres.

CURS BNR. Aceştia avertizează că măsurile neconvenţionale de politică monetară ar putea avea aceleaşi efecte, precum în SUA, Marea Britanie sau Japonia, subliniind că 'stimularea economiei, prezentată oficial ca o necesitate, a avut efecte pozitive pentru 1% din populaţie, elita financiară, bancherii şi marii speculatori din pieţele financiare, iar restul de 99% au avut de suferit din cauza devalorizării masive a banilor de hârtie'.

CURS BNR. 'Explicaţia este simplă şi uşor de înţeles: cantităţile masive şi nelimitate de bani oferiţi gratuit de Banca Centrală nu vor fi împrumutate cetăţeanului de rând sau micuţei companii din România, Grecia sau Portugalia, ci vor fi utilizaţi în scop speculativ prin intermediul băncilor de investiţii. Scenariul poate fi identic cu cel din Japonia şi SUA, unde valutele locale au înregistrat deprecieri masive, în timp ce bursele de acţiuni au crescut spectaculos', relevă analiştii de la Admiral Market.

Banca Centrală a Elveţiei, la rândul ei, va fi obligată să intervină agresiv pentru a preveni aprecierea francului faţă de euro, în timp ce valutele emergente din Estul Europei vor deveni mai atractive pentru speculatori, datorită randamentului superior şi a investiţiilor speculative în pieţele locale, atrag atenţia specialiştii.

CURS BNR.  LEUL s-a depreciat miercuri în raport cu moneda europeană, aceasta revenind peste pragul psihologic de 4,40 lei/euro. BNR a anunţat un curs de 4,4063 lei/euro pentru miercuri, 4 iunie.

CURS BNR.  LEUL s-a depreciat uşor azi în raport cu moneda europeană, dar cursul se păstrează sub pragul psihologic de 4,40 lei/euro. BNR a anunţat un curs de 4,3968 lei/euro pentru marţi, 3 iunie. Dolarul este cotat la valoarea de 3,2301 lei.

CURS BNR.  Banca Naţională a României a anunţat un curs de 4,3919 lei/euro pentru luni, 2 iunie, mai scăzut cu 0,65 bani faţă de vineri. LEUL atinge astfel un nou record în raport cu moneda europeană.

CURS BNR. Şi dolarul s-a deprecita semnificativ în raport cu leul, coborând la cursul de 3,2286 lei/dolar. 

BNR a anunţat vineri un curs de 4,3986 lei pentru un euro. Dolarul american este cotat la valoarea de 3,2269 lei. Ieri, BNR anunţase un curs de referinţă de 4,3934 lei pentru un euro şi 3,2269 lei pentru un dolar.

CURS BNR.  LEUL s-a întărit iarăşi în raport cu moneda EURO, cursul anunţat de BNR joi, 29 mai fiind de 4,3934 lei/euro. Este cel mai puternic curs de aproape 11 luni.

CURS BNR.  Dolarul american a pierdut şi el teren în raport cu leul, coborând la 3.2269 lei.

CURS BNR. CURS EURO. Cu o zi înainte, cursul anunţat de BNR pentru moneda europeană a fost de 4,3981 lei. Leul ar putea relua recenta tendinţă de întărire, în urma rezultatelor alegerilor de la sfârşitul săptămânii, susţin economiştii ING Bank România, într-un raport de la începutul săptămânii.

CURS BNR. CURS EURO. Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR spune că această apreciere a leului peste aşteptări nu este determinată de rezultatele economice ale ţării, nici de o intervenţie a Băncii Centrale, ci există o altă explicaţie.

"De unde acest urcuş, încet dar persistent al monedei noastre? Intră capitaluri. E criză în Ucraina, pleacă bani de acolo, dar nu se duc în Turcia. Probabil că vin la noi", explică Adrian Vasilescu într-un articol publicat în Ziarul Financiar.

LEUL sare peste praguri psihologice. După ce, în ianuarie şi începutul lui februarie, a avut momente pre­lun­gite de depreciere, cursul marcând şi niveluri de 4,50 de lei pentru 1 euro, a început încet să urce.

De fapt, 1 euro a început să se vândă cu tot mai puţini lei: 4,49; 4,48; 4,47... şi tot aşa, până când, în zilele din urmă, evoluţiile au tins de la 4,43 la 4,40 ajungând, marţi, la 4,39 lei pentru 1 euro, spune Vasilescu.

Care sunt efectele aprecierii leului?  "Mulţi se bucură. Leul, având numeroase momente de apreciere, o mare parte a populaţiei, care a luat credite în valută în etapele de depreciere, a ieşit în câştig... Se mai bucură, acum, importatorii. şi sunt ceva mai trişti exportatorii, dacă nu s-au protejat la timp".

Intervine sau nu BNR? "Un lucru rămâne clar: BNR îşi păstrează dreptul de a interveni. Oricând... dacă împrejurările o cer. Fără să aibă însă o ţintă de curs. Ţinta este stabilitatea pieţei valutare", mai spune Vasilescu.

 

 

Dolarul a fost cotat de BNR miercuri 28 mai la valoarea de 3,2300 lei.

CURS BNR.  LEUL atinge un NOU RECORD al ultimelor 10 luni: Moneda europeană a fost cotată marţi, 27 mai, de BNR la 4,3958 lei.

CURS BNR. Moneda europeană s-a depreciat în raport cu leul, luni 26 mai, în prima zi după alegerile europarlamentare. BNR a anunţat un curs de 4,4099 lei pentru un euro, faţă de cursul de 4,4164 lei anunţat vineri de BNR. LEUL atinge un RECORD al ultimelor 10 luni.

Leul ar putea relua recenta tendinţă de întărire, în urma rezultatelor alegerilor de la sfârşitul săptămânii, după ce a oscilat într-un interval îngust în jurul a 4,41 lei/euro vineri, susţin economiştii ING Bank România, într-un raport.

CURS BNR.  Ce se mai spune în raportul ING citat de Agerpres: "O victorie importantă (37% rezultat preliminar, pe baza numărătorii a 93% din voturi) pentru guvernanţii socialişti la alegerile pentru Parlamentul European sugerează că ne putem aştepta la stabilitate politică înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie. Totuşi, chiar dacă aceasta favorizează posibile avansuri ale leului, asemenea mişcări vor fi probabil limitate astăzi (luni - n.r.) în contextul unei zile liniştite, cu pieţele din SUA şi Marea Britanie în vacanţă'.

CURS BNR. De asemenea, economiştii ING Bank România declară că se aşteaptă ca Ministerul Finanţelor să vândă suma planificată de 800 milioane lei la un randament maxim în jurul a 2,60%, uşor sub cotaţia superioară din piaţa secundară pentru un instrument similar, rezultat asemănător cu cel de la precedenta licitaţie pentru titluri pe termen scurt din urmă cu o lună

CURS BNR. Leul a continuat să se întărească în raport cu euro, astfel că BNR a anunţat vineri, 23 mai, un curs de 4,4164 lei pentru un euro, cel mai scăzut din ultimele aproape 10 luni.

CURS BNR. Leul s-a întărit semnificativ în raport cu euro încă de joi, când BNR a anunţat un curs de 4,4170 lei pentru un euro, cel mai scăzut din august 2013. Dolarul a fost cotat joi de BNR la valoarea de 3,2280 lei.

CURS BNR. BNR a anunţat miercuri un curs de referinţă de 4,4378 lei pentru un euro şi 3,2380 lei pentru un dolar. O cotaţie apropiată de cea de azi a mai fost stabilită de BNR la începutul lunii august 2013 - 4,111 lei/euro.

CURS BNR. Leul s-a întărit semnificativ în raport cu euro, astfel că BNR a anunţat vineri un curs de 4,4275 lei pentru un euro, cel mai scăzut din ultimele 8 luni.

CURS BNR. Leul nu a mai atins o valoare atât de ridicată faţă de euro din 2 septembrie 2013 când BNR a anunţat un curs de 4,4221 lei/euro.

Dolarul s-a depreciat şi mai puternic decât euro în raport cu euro, ajungând vineri la 3,2277 lei.

CURS BNR. Banca Centrală a anunţat astăzi un curs de referinţă de 4,4762 lei pentru un euro şi 3,2340 lei pentru un dolar. Leul nu a mai atins o valoare atât de scăzută în faţa monedei unice europene din 24 martie 2014 când BNR a anunţat un curs de referinţă de 4,4793 lei/euro.

CÂND AR PUTEA TRECE ROMÂNI LA EURO

CURS BNR. Cursul EURO anunţat luni de BNR este de 4,4695 lei/euro. Dolarul american a fost cotat de BNR la valoarea de 3,2336 lei. Cursul BNR de vineri a fost de 4,4620 lei pentru un euro şi 3,2130 lei pentru un dolar.

CURS BNR. Banca Naţională a anunţat miercuri un curs de referinţă de 4,4635 lei pentru un euro, în creştere faţă de cursul de marţi, de 4,4561 lei.

CURS BNR. Dolarul american s-a depreciat ulor miercuri, cursul ajungând la 3,2356 lei pentru un dolar.

CURS BNR. Leul s-a depreciat semnificativ joi, 3 aprilie, cursul anunţat de BNR pentru EURO ajungând la 4,4726 lei, faţă de 4,4670 lei-euro de miercuri. La momentul intrării în vigoare a accizei suplimentară la carburanţi, cursul BNR se afla la 4,4553 lei pentru un euro.

Leul s-a depreciat şi în raport cu dolarul american, acesta fiind cotat joi la 3,2490 lei, faţă de cotaţia de miercuri, de 3,2384 lei pentru un dolar.

CURS BNR. Leul a continuat linia descendentă în raport cu euro după şocul scumpirilor cauzat de acciza suplimentară la carburanţi, BNR anunţând pentru miercuri, 2 aprilie, o cotaţie de 4,4670 lei pentru un euro.

CURS BNR. Leul s-a devalorizat în raport cu EURO în ziua fatidică a SCUMPIRILOR cauzate de acciza suplimentară la benzină şi motorină. Cursul anunţat de de Banca Naţională a României (BNR) pentru marţi 1 aprilie este de 4,4629 lei/euro, faţă de valoarea de 4,4553 lei/euro de luni.

CURS BNR. Cursul de referinţă pentru EURO anunţat luni, 31 martie 2014, de Banca Naţională a României (BNR) a urcat uşor până la 4,4553 lei/euro, faţă de cotaţia de 4,4514 lei/euro de vineri.

CURS BNR. Leul s-a apreciat, în schimb, în raport cu dolarul american, acesta fiind cotat la 3,2304 lei. Francul elveţian a urcat până la 3,6525 lei.

Românii vor plăti de marţi, 1 aprilie, cu 0,41 lei mai mult pentru litrul de carburant de la pompă, vor cumpăra un pachet de ţigări mai scump cu 0,3-0,5 lei, iar preţul gazelor naturale va fi mai mare cu 2% pentru consumatorii casnici.

Valul scumpirilor loveşte de 1 aprilie: Mai mulţi bani pentru benzină, motorină, gaze şi ţigări

CURS BNR. Cursul de referinţă pentru EURO anunţat joi de Banca Naţională a României (BNR) a urcat uşor până la 4,4749 lei/euro, după şapte zile consecutive de apreciere a leului.

CURS BNR. Leul s-a depreciat şi mai rău în raport cu dolarul american, acesta urcând de la 3,2348 la un curs de 3,2533 lei, potrivit cotaţiei de joi, 27 martie.

CURS BNR. Miercuri, moneda naţională s-a apreciat în prima parte a zilei, astfel că Banca Naţională a României (BNR) a publicat un curs de referinţă în scădere pentru a şaptea zi consecutiv, de 4,4637 lei/euro, reprezentând cel mai redus nivel din ultimele aproape şapte săptămâni.

CURS BNR. Cursul de referinţă anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut de la nivelul de luni 4,4793 lei-euro la cotaţia de 4,4693 lei/euro.

CURS BNR. Leul s-a apreciat şi în raport cu dolarul american, ajungând marţi la valoarea de 3,2351 lei, faţă de 3,2528 lei.

CURS BNR. Rata de schimb este cu 0,23 bani (0,05%) sub paritatea publicată vineri, de 4,4816 lei/euro, şi cu 3,21 bani (0,71%) sub nivelul de lunea trecută, de 4,5114 lei/euro.

Un curs mai mic decât cel de luni a fost afişat de BNR pe 12 februarie, când euro a fost cotat la 4,4779 lei.
Pe de altă parte, leul s-a depreciat faţă de dolarul american, rata de schimb crescând luni cu 0,4 bani (0,12%), la 3,2528 lei/dolar, după ce vineri a scăzut la 3,2488 lei/dolar.

ING: Leul ar putea relua recenta tendinţă de întărire, în urma rezultatelor alegerilor europarlamentare

Leul ar putea relua recenta tendinţă de întărire, în urma rezultatelor alegerilor de la sfârşitul săptămânii, după ce a oscilat într-un interval îngust în jurul a 4,41 lei/euro vineri, susţin economiştii ING Bank România, într-un raport.

 
 0  0
 

Comenteaza

Curs euro/leu

'O victorie importantă (37% rezultat preliminar, pe baza numărătorii a 93% din voturi) pentru guvernanţii socialişti la alegerile pentru Parlamentul European sugerează că ne putem aştepta la stabilitate politică înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie. Totuşi, chiar dacă aceasta favorizează posibile avansuri ale leului, asemenea mişcări vor fi probabil limitate astăzi (luni - n.r.) în contextul unei zile liniştite, cu pieţele din SUA şi Marea Britanie în vacanţă', se spune în raportul băncii.

De asemenea, economiştii ING Bank România declară că se aşteaptă ca Ministerul Finanţelor să vândă suma planificată de 800 milioane lei la un randament maxim în jurul a 2,60%, uşor sub cotaţia superioară din piaţa secundară pentru un instrument similar, rezultat asemănător cu cel de la precedenta licitaţie pentru titluri pe termen scurt din urmă cu o lună.

Mai multe articole despre:
curs BNR