CURS BNR. Care este CURSUL VALUTAR al monedei EURO miercuri, 22 ianuarie
CURS BNR. Cursul de referinţă anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut uşor miercuri, la 4,5301 lei/euro, într-o piaţă liniştită, unde cotaţiile au fluctuat în jurul nivelul de 4,53 lei/euro, iar volumele de tranzacţionare au fost în media unei şedinţe obişnuite.
CURS BNR. Rata de schimb afişată miercuri este cu 0,78 bani (0,17%) sub paritatea publicată marţi, de 4,5379 lei/euro.
CURS BNR. Totodată, leul s-a întărit miercuri şi în raport cu dolarul american, rata de schimb coborând cu 0,67 bani (0,2%), de la 3,3514 lei/dolar la 3,3447 lei/dolar. În şedinţa precedentă, cursul de referinţă leu/dolar american a atins cel mai ridicat nivel anunţat de BNR în ultimele patru luni.
CURS BNR. Cursul de referinţă leu/franc elveţian a crescut nesemnificativ, de la 3,6689 unităţi la 3,6696 unităţi. Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.
CURS BNR. "Leul a evitat uşoara depreciere regională pentru a încheia ziua neschimbat ieri, pe volume reduse. Tiparul evoluţiei oscilante a monedei locale pe fondul unei activităţi reduse în piaţă sugerează că leul s-ar putea întări în cele din urmă, întrucât presiunea de depreciere pare a se diminua. Climatul uşor pozitiv din pieţele internaţionale de astăzi ar putea ajuta potenţiala revenire a leului", afirmă analiştii ING Bank într-o notă transmisă miercuri dimineaţă.
CURS BNR. La debutul şedinţei de miercuri, euro a fost tranzacţionat la 4,5305 lei, foarte aproape de nivelurile de marţi din jurul orei 16:45, de 4,5300 - 4,5330 lei/euro.
CURS BNR. Ulterior, rata de schimb a crescut uşor, iar cel mai ridicat nivel tranzacţionat în prima parte a şedinţei a fost de 4,5375 lei, cu 0,45 - 0,75 bani (aproximativ 0,1%) peste închiderea de marţi. După ora 12:00, cotaţiile s-au întors încet spre 4,5300 lei/euro, iar cel mai redus nivel tranzacţionat a fost de 4,5295 lei/euro.
CURS BNR. Cu puţin înaintea orei 13:00, pe piaţa interbancară euro era cotat la 4,5290 - 4,5305 lei, cu 0,1 - 0,25 bani (0,02% - 0,06%) sub nivelurile de marţi din jurul orei 16:45. În acelaşi timp, zlotul era în stagnare în raport cu euro, iar forintul se întărea cu 0,2%.
CURS BNR. Moneda EURO creşte încet, dar sigur. Cel mai bun CURS VALUTAR la casele de schimb
CURS BNR. La ce nivel este CURSUL VALUTAR, marţi, 21 ianuarie
CURS BNR. Cursul a fluctuat uşor sub 4,54 lei/euro în prima oră a şedinţei interbancare, pe rulaje reduse.
Banca Naţională a României (BNR) a publicat luni 20 ianuarie un curs de referinţă de 4,5374 lei/euro, cu 0,73 bani mai mare faţă de vineri.
CURS BNR. Leul s-a depreciat şi în raport cu dolarul american, rata de schimb avansând cu 1,71 bani, la 3,3472 lei/dolar. Cursul de referinţă leu/franc elveţian a crescut de la 3,6739 unităţi la 3,6780 lei/franc.
CURS BNR. Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian. Dobânzile afişate luni dimineaţă de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi au rămas reduse, în intervalul 0,51-1,01%. Acestea sunt mult sub rata dobânzii de politică monetară a BNR, aflată în prezent la 3,75% pe an, minim istoric.
CURS BNR. Moneda EURO a urcat din nou. VEZI CURSUL VALUTAR de azi
CURS BNR. Pe de altă parte, dobânzile practicate de băncile comerciale continuă să încadreze dobânda la facilitatea de depozit practicată de BNR, de 0,75% pe an.
Dobânzile practicate pentru plasamentele cu scadenţă la o săptămână sunt de 0,72 - 1,22% pe an, ușor peste nivelurile din ședința anterioară, când au fost la 0,65% - 1,15% pe an.
Totodată, dobânda ROBOR pentru plasamente cu scadenţă la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile pentru creditele în lei acordate de bănci pe termen scurt şi mediu, s-a plasat la 1,99% pe an.
CURS BNR. CURS VALUTAR. LEUL a avut un început dezastruos de an 2014, coborând la un nivel record de depreciere în ultimele 7 luni, până la cotaţia de 4,5447 lei pentru un euro, vineri 10 ianuarie.
CURS BNR. CURS VALUTAR.Căderea liberă a leului are loc în contextul în care guvernatorul Mugur Isărescu a declarat că e posibil ca leul să scadă în continuare după reducerea dobânzii şi a rezervelor minime obligatorii în lei ale băncilor, decizie luată de BNR miercuri.
CURS BNR. CURS VALUTAR. Moneda naţională s-a depreciat semnificativ şi în raport cu dolarul american, acesta ajungând la 3,3432 lei pentru un dolar.
LEUL, în cădere liberă în raport cu EURO
CURS BNR. CURS VALUTAR. După minimul atins vineri, CURSUL VALUTAR a început să se stabilizeze începând de luni, 13 ianuarie 2014, ajungând în jurul valorii de 4,52 lei pentru un euro.
CURS BNR. Banca Naţională a României (BNR) a publicat marţi un curs de referinţă cu 1,06 bani mai redus, de 4,5260 lei/euro.
În sesiunea precedentă, cursul a fost de 4,5366 lei/euro.
CURS BNR. Leul s-a întărit marţi şi în raport cu dolarul american, paritatea coborând la 3,3092 unităţi. Totodată, a scăzut rata de schimb leu/franc elveţian, la 3,6694 unităţi.
CURSUL BNR. Cum se comportă LEUL după şocul de săptămâna trecută
CURS BNR. Pe cine vrea Isărescu să penalizeze lăsând cursul să urce la 4,55 lei/euro?
CURS BNR. CURS VALUTAR. Oscilaţiile cursului leu/euro de până la 5% - zona de echilibru urmărită de BNR şi reconfirmată oficial - sunt de natură să bonifice sau să penalizeze anumite mişcări, să încurajeze sau să descurajeze, spunea guvernatorul Mugur Isărescu săptămânile trecute.
CURS BNR. El a mai spus că o mişcare de curs de plus/minus 1% înseamnă că acesta îşi face „datoria minimă" şi că în general cursul e bine să fie lăsat să-şi facă datoria. Iar BNR l-a şi lăsat, cotaţiile leu/euro urcând rapid spre 4,55 lei pentru un euro, adică spre vârful ultimelor şase luni, scrie Ziarul Financiar.
CURS BNR Faţă de acum un an leul este mai slab cu 3,8%. BNR a mai lăsat leul să slăbească rapid în faţa euro în perioadele în care ştia că sunt investitori care vor să-şi scoată valuta de pe piaţă, deprecierea mai puternică funcţionând ca o penalizare pentru aceştia mai ales dacă pariaseră pe intervenţii corective din partea băncii centrale.
CURS BNR. Isărescu a spus că în perspectiva eliberării a 500 mil. euro din rezervele în valută ale băncilor la BNR „pericolul" ar fi ca leul să se aprecieze, nu să se deprecieze. Noile rate de rezervă mi-nime obligatorie intră în vigoare începând cu perioada 24 ianuarie – 23 februarie aşa că până atunci rămâne doar „prezicerea" guvernatorului care „se teme" că deciziile de miercuri nu vor antrena presiuni de depreciere a leului.
Ce spune Mugur Isărescu despre DEPRECIEREA leului în raport cu EURO
CURS BNR. CURS VALUTAR. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a explicat, într-un interviu acordat Mediafax, condiţiile relaxării monetare mai accentuate de săptămâna trecută, care nu putea fi demarată în perioada în care inflaţia era ridicată.
CURS BNR. CURS VALUTAR. El a arătat că în 2014 şi-ar plasa eventuale resurse financiare în agricultură şi alte sectoare productive, aşa cum a făcut şi până în prezent.
CURS BNR. CURS VALUTAR. Decizii politice interne care să nu fie înţelese bine pe plan extern şi să determine mişcări bruşte şi masive de capital reprezintă principalul pericol pentru economie în acest an electoral, afirmă şeful BNR, care mizează pe reluarea creşterii creditării şi vede oportune investiţiile imobiliare.
CURS BNR. CURS VALUTAR. În interviul acordat agenţiei Mediafax, Mugur Isărescu a vorbit şi despre recenta depreciere a monedei naţionale în raport cu EURO. Şeful BNR a precizat că nu există nicio legătura între reducerea RMO şi mişcarea cursului deoarece măsura de reducere a rezervelor monetare obligatorii intră în vigoare abia din 24 ianuarie şi nu are un impact direct.