Cuplul Frumoasa şi Bestia chiar a existat. Povestea reală şi şocantă, dezvăluită de istorici
Basmul ”Frumoasa și Bestia” a fost publicat pentru prima dată în 1740. Povestea scrisă de autoarea franceză Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve a fost prescurtată, rescrisă și republicată de Jeanne-Marie Leprince de Beaumont, în 1756, apoi de poetul și romancierul scoțian Andrew Lang, în 1889, aceste versiuni fiind cele mai cunoscute. Mai mulți experți consideră că basmul a fost inspirat de o poveste reală: cazul lui Petrus Gonsalvus, un bărbat născut în jurul anului 1537, în insula Tenerife.
Petrus Gonsalvus sau Pedro González (în spaniolă) a fost primul caz documentat al unui bărbat care suferea de hipertricoză, una dintre cele mai rare boli din lume. Conform medicina101.com, până în prezent s-au înregistrat aproximativ 150 de cazuri. Denumită și sindromul Ambras sau sindromul omului-vârcolac, boala este caracterizată prin creșterea anormală a părului pe față sau în alte zonele corpului, unde pilozitatea ar trebui redusă la minim.
Pe când avea 10-12 ani, Petrus Gonsalvus a fost adus la curtea lui Henric al II-lea al Franței. Deși era numai un copil, părul facial îi acoperea trăsăturile. Se pare că Petrus a fost bine tratat la curtea regelui Franței, unde a primit o educație aleasă. În 1559, după moartea lui Henric al II-lea, Gonsalvus a ajuns la curtea Margaretei de Habsburg, ducesă de Parma şi guvernatoare a Ţărilor de Jos Habsburge din 1559 până în 1567, fiica naturală a împăratului Carol Quintul.
În timp ce se afla la curtea lui Henric al II-lea, Petrus Gonsalvus s-a căsătorit cu o tânără franțuzoaică pe nume Catherine. După alte surse, Catherine a fost o tânără olandeză, iar cei doi s-au căsătorit la curtea Margaretei de Habsburg. Cert este că Petrus și Catherine au rămas împreună și au avut cel puțin patru copii, dintre care trei au moștenit boala tatălui.
Sursa: historia.ro