MENIU

Cuplu de ruși, arestați după o conversație privată antirăzboi, într-un restaurant din Rusia! Decizie halucinantă a autorităților de la Moscova

Protestatar antirăzboi arestat la Moscova/Arhivă Profimedia

Un cuplu căsătorit din oraşul Krasnodar, situat în sud-vestul Rusiei, a fost arestat, duminică, motivul fiind unul absolut halucinant. Cei doi și-ar fi exprimat sentimente anti-război în timpul unei conversaţii private într-un restaurant, potrivit grupului de monitorizare independent rus OVD-Info, citat de CNN.

Potrivit sursei citate, b[rbatul a fost condamnat la 15 zile de închisoare pentru "huliganism mărunt", în timp ce soţia sa a primit o amendă de 1.000 de ruble (14 dolari).

Femeia este, de asemenea, acuzată de discreditarea armatei ruse, potrivit informaţiilor din presa locală 93.RU, care îl citează pe avocatul ei.

Restaurantul în care ar fi avut loc incidentul nu a dorit să comenteze situația, deși cei de la CNN au cerut un punct de vedere pe marginea acestui subiect.

Nu este primul caz de acest fel. OVD-Info a declarat că cel puţin 61 de cazuri legate de exprimarea opiniilor anti-război au fost iniţiate în Rusia în 2022 sub acuzaţia de justificare a terorismului pe internet, 26 dintre acestea ducând la condamnări până în prezent.

În context, reamintim de cazul recent al lui Olesya Krivtsova, adolescenta în vârstă de 19 ani, care a fost acuzată pentru postări pe reţelele de socializare despre care autorităţile spun că discreditează armata rusă şi justifică terorismul. 

Mai multe articole despre:
cuplu cuplu rus conversatie arestari razboi moscova