MENIU

CUM vrea să scape UNIVERSITATEA MIHAIL KOGĂLNICEANU, din Iaşi, de DESFIINŢARE

Pricopie: România ar trebui să-şi dubleze numărul de absolvenţi de studii superioare

Conducerea Universităţii "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi, ale cărei programe au intrat în lichidare, spune că se află în negocieri avansate cu mai multe instituţii de învăţământ superior ieşene, publice sau private, cu care să fuzioneze prin absorbţie.

"Era de aşteptat ca programele să intre în lichidare. Deocamdată nu este nimic concret în privinţa discuţiilor de fuzionare, dar credem că va fi mai greu de acum, va fi mai greu să se concretizeze o fuziune. Însă oamenii încă aşteaptă, să vedem care va fi situaţia", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, Cristian Sandache, rectorul Universităţii "Mihail Kogălniceanu".

Conform unor surse oficiale, patrimoniul instituţiei de învăţământ superior privat nu va trece în proprietatea asociaţiei fondatorilor, existând stipulată în contractul de acreditare necesitatea faptului ca în clădirea universităţii să se desfăşoare exclusiv activităţi din domeniul învăţământului şi cercetării.

Universitatea "Mihail Kogălniceanu" s-a format prin desprindere, în 2005, dintr-o altă universitate privată din Iaşi - Universitatea "Dimitrie Cantemir" - şi avea două ramuri de studiu la licenţă şi master: Drept şi Ştiinţe ale comunicării.