Cum trebuie să te îmbraci corect în sezonul rece
Chiar dacă de fiecare dată când ieşi din casă te înfofoleşti, trebuie să ştii că nu întotdeauna procedezi corect. Află câteva sfaturi pe care este bine să le urmezi dacă vrei să scapi de răceală sau frig.
Dimineaţa, când pleci de acasă, temperaturile de afară sunt foarte scăzute. Cu toate acestea, sunt zile când afară este mai cald, iar tu renunţi la a mai lua cu tine căciula, mănuşile şi fularul. Peste zi, s-ar putea ca vremea să se înrăutăţească, iar seara temperaturile să coboare sub minus 0 grade Celsius. Fără căciulă, fular şi mănuşi vei îngheţa bocnă şi cu siguranţă te va paşte o răceală de toată frumuseţea.
Dacă cizmele pe care le porţi se umezesc în interior din cauza apei sau a zăpezii de pe stradă, este foarte important să schimbi imediat ciorapii uzi cu unii uscaţi şi călduroşi. Astfel, este recomandat ca, cel puţin în această perioadă, să porţi cu tine, oriunde te-ai duce, o pereche de rezervă pentru astfel de cazuri neprevăzute. De asemenea, achiziționează-ți o căciulă cu urechi în stil rusesc. Acesta este unul dintre cele mai călduroase accesorii de iarnă din magazinele de profil.
Conform click.ro, și fularul are un rol important pentru frig. Acesta trebuie să fie cât mai lung, tricotat și din lână.
În partea de sus a ținutei poți lua mai multe straturi de haine precum maiou, tricou de bumbac ori helancă, hanorac sau pulover. Îmbrăcat cu mai multe rânduri de haine nu vei mai suferi de frig pe stradă şi, în acelaşi timp, când vei ajunge la serviciu, unde este cald, le vei putea da jos.
Pe sub blugi poţi purta dres sau colanţi groşi, iar în picioare pune-ţi o pereche de ciorapi flauşaţi sau botoşei. Alege modele care sunt mai subţiri pentru a te putea încălţa apoi cu cizmele.
Este recomandat ca în acest anotimp să nu porţi blugi supraelastici, strânşi pe corp. Pentru a te bucura de căldură şi confort, pielea trebuie să fie cât mai aerisită, iar materialul textil din care sunt confecţionate hainele trebuie să lase aerul să circule.
Medicii specialiști spun că este foarte important ca materialul cu care pielea vine în contact să fie unul cât mai natural. Astfel, în timpul iernii este bine să porți lână, bumbac şi stofe. Materialele sintetice, supraelastice, menţin transpiraţia la nivel cutanat prin blocarea procesului natural de evaporare. Menţinerea unui mediu umed la suprafaţa pielii conduce la maceraţie tegumentară şi apariţia unor mici leziuni prin care pot pătrunde microbi. Mai mult, umezeala este mediul propice dezvoltării unui număr mare de bacterii şi ciuperci.
De asemenea, pot apărea infecţii sau iritaţii ale pielii manifestate prin mâncărimi şi pete roşiatice.