MENIU

Cum trebuie să bei apa pentru a slăbi şi a avea mai multă energie

<p>C&acirc;tă apă trebuie să bem pe zi pentru a ne hidrata corect. Recomandările nutriţioniştilor</p>

Stim cu totii cat de important este sa bem apa, dar pe langa calitate si cantitate, foarte important este si cum o bem. Obiceiurile legate de alimentatie le deprindem din familie, inca din primii ani de viata, insa s-ar putea ca ceea ce ai invatat cand erai mic sa fie gresit. Daca te numeri printre cei care beau apa imediat dupa masa, afla ca ar trebui sa renunti la acest obicei.

1. Nu bea apa imediat dupa ce mananci. Abtine-te sa bei apa (sau orice alt lichid) o ora dupa fiecare masa.

2. Nu bea apa (sau orice alt lichid) cu mai putin de 30 de minute inainte de masa.

Apa se soarbe cu inghitituri mici si nu se inghite imediat - puteti chiar sa o plimbati prin gura, amestecand-o cu saliva, ca si cand ati mesteca ceva. Explicatia este foarte simpla: atunci cand o amestecati cu saliva apa intra deja in procesul de digestie si va fi mai bine asimilata de organism, devenind "mai hidratanta".

Apa nu se bea repede, pe nerasuflate, pentru ca asa cum o bem, asa va trece prin noi si o vom elimina fara sa beneficiem de calitatile ei. Apa bauta pe nerasuflate nu va hidrata si nu va fi folosita corect de organism, ci pur si simplu va trece prin acesta ca printr-o conducta, potrivit bzi.ro.

Mai multe articole despre:
sănătate apă