MENIU

Cum trebuie să administrezi medicamente celor mici? Greșeala pe care mulți părinți o fac

Cum trebuie să administrezi medicamente copilului. Foto/Profimedia

Peste 80% dintre părinți fac o greșeală gravă în ceea ce privește sănătatea copiilor lor. Aceștia au fost puși să măsoare dozajele diferitelor tipuri de medicamente pentru copii, utilizând seringi sau capace gradate. Dintre părinții participanți la studiu, peste 68% au măsurat o cantitate mai mare de medicament.

Chiar și cu sfatul medicului, peste 80% dintre părinți fac o greșeală gravă în ceea ce privește sănătatea copiilor lor. Cifra îngrijorătoare a ieșit la lumina în urmă unui studiu făcut la Facultatea de medicină din cadrul Universității din New York la care au participat 2100 de părinți. „Suntem surprinși de numărul mare de părinți care fac această eroare. Și nu este exclus că acasă să facă și mai mulți”, explică dr. Shonna Yin, profesor cu specializarea pediatrie.

Realitatea cruntă din spitale. Un pacient de la Fundeni a primis biscuiți alterați. Spitalul spune că sunt buni

În cadrul studiului, părinții au fost puși să măsoare dozajele diferitelor tipuri de medicamente pentru copii, utilizând seringi sau capace gradate. Dintre părinții participanți la studiu, peste 68% au măsurat o cantitate mai mare de medicament.

 

Din 9 încercări, peste 83% din părinți au greșit dozajul cel puțin o dată, diferența fiind de 20% în plus sau în minus.

De asemenea, 1 din 5 părinți au măsurat de două ori mai mult medicament decât era nevoie.

Comparându-se capacele gradate cu seringile, se pare că acestea din urmă au fost utilizate mai corect, erorile de dojaz fiind substanțial mai mici.

SURSA

Mai multe articole despre:
administrare medicamente medicamente copii