MENIU

CUM te poți înscrie pe lista de așteptare din platforma de programare pentru vaccinare COVID-19, din 15 martie -TOT ce trebuie să faci 

Șeful Comitetului de coordonare a vaccinării, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că în două săptămâni va funcționa și lista de așteptare unde se vor putea programa, în timp real, milioane de persoane pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Lista de așteptare în platforma de programări pentru vaccinare va funcționa din 15 martie. Programarea efectivă la vaccin se va face direct din această listă de așteptare. Valeriu Gheorghiță a anunțat că după 15 martie se vor putea programa și persoanele din etapa 3 (populația generală), iar vaccinarea propriu-zisă va începe, cel mai probabil, în aprilie.

 

CUM te poți înscrie pe lista de așteptare din platforma de programare pentru vaccinare COVID-19, din 15 martie

Șeful comitetului de coordonare a campaniei de vaccinare a mai explicat cum se vor putea înscrie pentru vaccinarea împotriva COVID-19 pe lista de așteptare care va exista în două săptămâni, după 15 martie, în platforma națională de programare pentru vaccinare ROVACCINARE - https://programare.vaccinare-covid.gov.ro

„Un lucru care va liniști această modalitate de programare va fi momentul in care vom avea disponibilă acea listă de așteptare în platformă. Acest lucru se va întâmpla după 15 martie, după două săptămâni de aici înainte. 

Fiecare persoană va putea să se înscrie pe acea listă de așteptare, va opta pentru un centru, va putea vizualiza câte persoane se află în fața ei, și în acest fel putem estima și momentul la care ne putem  vaccina. 

Practic, toate persoanele de la acel moment vor ocupa un loc într-un centru de vaccinare doar din lista de așteptare. 

Este un element important, iar de aici înainte trebuie să creștem nivelul de înscriere a persoanelor pe această listă de așteptare. 

Practic, milioane de persoane se pot înscrie pe această listă de așteptare. 

Și în momentul în care vor fi disponibile locurile în centrele respective, în funcție de numărul de doze, persoanele respective vor fi notificate prin e-mail, sms, vor avea la dispoziție 24 de ore în care vor confirma alocarea locului și programarea. 

Practic, în felul acesta, putem da fiecaruia perspectiva momentului în care va putea fi vaccinat”, a asigurat Valeriu Gheorghiță.

Mai multe informații despre programarea pentru vaccinarea anti COVID-19 AICI

Gheorghiță: După 15 martie se vor putea programa la vaccinare persoanele din etapa 3

El spune că după 15 martie se vor putea programa și persoanele din etapa 3 (populația generală), iar vaccinarea propriu-zisă va începe, cel mai probabil, în aprilie.

„În ceea ce priveşte etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie, şi acest lucru e important, în momentul în care va fi disponibilă acea listă de aşteptare, iar vaccinarea respectivă probabil va debuta în luna aprilie”, a spus Gheorghiţă, duminică seară, la un post de televiziune.