MENIU

Cum te învață știința să scapi din calea unui dezastru natural

De-a lungul timpului omenirea s-a confruntat cu tot mai multe dezastre naturale, precum urganele Harvey, Irma și Maria, cutremurele din Mexic și Iran și ploile musonice din sudul Asiei. Iată câteva sfaturi care îți pot salva viața în cazul unui astfel de dezastru natural

Apa contaminată îți poate provoca probleme de sănătate

Apa poate fi foarte ușor contaminată în urma dezastrelor naturale, adică poate conține chimicale, gunoaie, fecale și deșeuri animale. Din acest motiv nu este recomandată pentru consum sau pentru spălat.

Așadar, ideal ar fi să folosești apă îmbuteliată sau, dacă nu, măcar fiartă. Însă, cercetătorii avertizează că dacă apa a fost deja contaminată cu chimicale toxice, nici măcar fierberea nu mai poate distruge aceste chimicale.

Încearcă să nu transpiri prea mult, mai ales dacă nu ai prea multă apă

În cazul în care nu dispui de prea multe surse de apă potabilă, ar trebui să încerci să transpiri mult mai puțin decât o făceai în mod normal. Află cum poți face asta.

„Trebuie să reduci activitatea fizică și să te ascunzi de soare. Dacă este posibil, e bine să porți haine largi, din materiale ușoare. În aceste situații pălăriile, ochelarii de soare și mănușile ajută, de asemenea", explică o-fondatorul Weather Underground, Jeff Masters.

Ar fi ideal să ai un dispozitiv radio la îndemână

După cum știi, liniile telefonice de comunicații pot cădea în cazul unui dezastru natural. Însă, un dispozitiv radio care funcționează pe baterii îți va permite să afli informații despre condițiile meteo care îți pot salva viața.

Caută să te izolezi termic

Dacă te afli într-un mediu prea rece sau prea ud, ideal ar fi să încerci să te izolezi termic pentru a-ți păstra temperatura corpului la un nivel normal. De asemenea, poți apela la toate obiectele pe care le ai la îndemână, cum ar fi hârtii mototolite, frunze, folii de plastic, pe care să le bagi pe sub haine.

O altă soluție ar putea fi să te îmbrățișezi cu cineva, astfel corpurile voastre vor face schimb de căldură corporală, lucru care va ajuta la echilibrarea temperaturii corpului.

Sursa

Mai multe articole despre:
uragan ştiinţă dezastru natural