MENIU

Cum ştii că ai paraziţi intestinali

<p>Alertă! Toate lacurile de pe r&acirc;ul Bistrița sunt infestate cu bacterie periculoasă</p>

Viermii intestinali – limbricii, tenia sau oxiurii – sunt paraziti care pot imbolnavi pe oricine. Anumiti factori, precum inotul intr-o apa contaminata, bautul de apa nefiltrata si lipsa igienei, pot creste riscul contaminarii cu parazitii intestinali. Viermii intestinali sunt usor de combatut cu medicamentatia prescrisa de un medic, precum si de o igiena atenta care sa previna raspandirea lor in locuinta.

Persoanele infestate pot experimenta schimbari digestive, inclusiv pierderea apetitului si chiar greturi in prezenta mancarii. In cazul in care se acumuleaza o multime de viermi intestinali se poate ajunge la obturarea intestinelor si aparitia constipatiei. Totodata, parazitii intestinali pot cauza diaree cu sange. Este bine de stiut ca viermii adulti isi pot face aparitia in fecale.

Teniile pot cauza dureri si crampe abdominale. Bolnavii se plang de dureri ale muschilor si de stari de slabiciune in momentul in care viermii adulti incep sa se deplaseze in corp. Femeile pot acuza dureri genitale si ale tractului urinar, iar infectiile severe pot cauza inflamari ale pelvisului care pot avea ca rezultat dureri cronice ale zonei. De asemenea, persoanele infestate se pot trezi cu umflaturi la nivelul pielii daca larvele ajung sub piele.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.