MENIU

Cum se vor desfășura festivitățile de deschidere a școlii. Anunțul ministrului Educației

Sorin Cîmpeanu. Foto: Inquam/Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu a anunțat, luni, că festivitățile de deschidere a școlii vor putea fi organizate doar în aer liber. Evenimentul nu va putea dura mai mult de o oră și jumătate, iar cei prezenți vor trebui să poarte obligatoriu masca de protecție, a subliniat ministrul Educației. 

”Ordinul de ministru precizează foarte clar că sunt deschise aceste ceremonii de început de an școlar cu următoarele condiții: să se desfășoare numai în exterior, să fie obligatorie masca de protecție și să aibă o durată limitată la oră și jumătate”, a spus ministrul în cadrul unei dezbateri organizate de Salvați Copiii România.

Pentru evitarea aglomerației și a riscului de infectare, directorii școlilor trebuie să ofere și posibilitatea ca părinții să urmărească festivitatea și online, a mai anunțat Cîmpeanu.

”Directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online tocmai pentru a diminua aceste aglomerări de persoane”, a spus ministrul.

Citește și: ”Sorin Cîmpeanu, estimări SUMBRE pentru învățământul fizic: Ministrul prevede că în octombrie cursurile vor trece în ONLINE”