Cum se prepară siropul de zmeură şi ce tratăm cu el
Siropul de zmeură poate fi consumat că o băutură racoritore - diluat în apă, dar poate fi şi remediul perfect în zilele reci de toamnă sau iarnă, când afecţiunile respiratorii ne dau târcoale. Iată cum se prepară siropul de zmeură:
Fructele se spală bine, se zdrobesc cu o furculiţa sau se pun în mixer, apoi se storc printr-un tifon cu ochiuri fine, obţinându-se un suc limpede. Se adaugă miere - două pahare şi jumătate de miere la un pahar de suc, se amestecă, după care se lasă să se omogenizeze vreme de 7 zile.
Indicaţii terapeutice
Afecţiuni pulmonare, sensibilitate la răceli, raăguşeala: se consumă zilnic 4-6 linguri de sirop.
La fel ca şi ceaiul de zmeură îndulcit cu miere, siropul este un remediu salvator pentru persoanele care îşi solicită foarte mult coardele vocale (profesorii, cântăreţii, conferenţiarii etc.).
La copiii cu sensibilitate la bronşită, cu amigdalita recidivantă, o cură cu fructe de zmeura, are efecte benefice uimitoare.
În afara sezonului, când fructul proaspăt lipşeşte, siropul de zmeura ajută la refacerea epiteliilor lezate de răceală, întăreşte imunitatea, calmează accesele de tuşe. De asemenea, siropul de zmeura este foarte eficient contra bronsitelor cronicizate şi previne apariţia astmului bronşic.