MENIU

Cum se prepară cei mai delicioși cartofi prăjiți. Cea mai simplă reţetă de post

Cum se prepara cei mai delicioși cartofi prăjiți. Cea mai simplă reţetă de post

Multe bucătărese țin secret această rețetă deoarece este una de succes și foarte delicioasă. Află cum se prepară cartofii prăjiți crocanți pentru cei care vor să resepcte postul Paștelui și nu numai.

Rețeta se prepară în două moduri, însă ambele sunt la fel de bune și de nerefuzat, cu cartofii prăjiți direct în tigaie sau cu cartofi fierți înainte și apoi adăugați în tigaie, peste ceapă prăjită.

Pentru preparare poți folosi atât un ceaun, cât și o tigaie, iar pentru două porții ai nevoie de 1 kg de cartofi, două cepe mari, trei căței de usturoi, 100 ml ulei pentru prăjit, ½ linguriță de sare, ¼ linguriță piper măcinat și ¼ linguriță boia de ardei dulce. Astfel, cartofii se curăță și se taie după preferință pai sau măricei. De asemenea, ceapa se curăță și se taie julien, usturoiul se curăță și se taie felii. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc timp de două minute ceapa și usturoiul, apoi se adaugă sarea și se amestecă bine. La final, adaugă cartofii.

Potrivit kfetele.ro, se condimentează după gust cu piper negru măcinat și boia de ardei, se amestecă periodic și se țin la foc tare până sunt gata, mai rumeniți sau mai puțini rumeniți, după gustul fiecăruia.

Cartofii, dacă sunt prajiți la foc tare, vor căpăta o crustă plăcut crocantă, iar mijlocul va rămâne moale.