MENIU

Cum se păstreaza corect roșiile: trucul care le face să se mențină tari până la o săptămână

Roșiile se numără printre cele mai consumate alimente, cel puțin pe timpul verii. Fie că le folosiți pentru salată sau la un sandviș apetisant, roșiile se potrivesc la aproape orice fel de mâncare. 

Păstrarea roșiilor în condiții optime poate fi, însă, dificilă. „Când sunt gata să fie mâncate, sunt gata să fie mâncate. Nici înainte, nici după”, spune Katie Rose Seward, fermier.

„Sunt unul dintre acele fructe speciale și de aceea sunt o sursă de bani pentru fermieri”, spune ea.

Alegerea roșiilor potrivite, indiferent de unde le cumpărați, nu trebuie să fie prea moi. „Nu ar trebui să se simtă ca un balon cu apă. Acesta este un semn de vânătaie”, adaugă Seward.

Dacă mâncați roșia mai târziu în cursul săptămânii, căutați o roșie mai fermă. La o piață de producători, îi poți cere fermierului să-ți aleagă roșiile pentru diferite perioade ale săptămânii.

Trucul simplu prin care poți face diferența între o roșie toxică și una coaptă natural

„Când faci cumpărături la magazin, este important să ții cont de faptul că aceste roșii sunt recoltate pentru transport”, spune Seward. Poate că au început deja să se coacă în tranzit, explică ea.

Indiferent când intenționați să le mâncați, asigurați-vă că roșiile au o culoare uniformă.

În ce condiții se păstrează roșiile astfel încât să rămână proaspete

Specialiștii spun că roșiile trebuie păstrate pe blatul din bucătărie la temperatura camerei, departe de lumina directă a soarelui, care le va coace.

Evitați să păstrați roșiile la frigider, deoarece acest lucru le poate face să se întărească și mai puțin aromate.

Păstrați-le departe de alte produse precum bananele și avocado, pentru că acestea un gaz numit etilenă care poate face roșiile să se coacă mai repede.

Mai multe articole despre:
rosii rosii frigider