Cum se măsluiesc aparatele la păcănele
La aproape patru ani de la începerea cercetărilor, procurorii DIICOT Sălaj au trimis pe masa judecătorilor Tribunalului Sălaj dosarele a 45 de inculpaţi acuzaţi că au constituit şi au aderat la un grup infracţional organizat specializat în măsluirea păcănelelor.
Cazul a făcut vâlvă în toamna anului 2015, atunci când în urma a 96 de percheziţii domiciliare în judeţele Sălaj şi Maramureş, grupul infracţional a fost destructurat. În urma acestor acţiuni au fost găsite şi ridicate aproape 26 de kilograme de aur, circa 2,3 milioane de lei, 291.545 de euro, 3.596 de lire sterline, 415 dolari, documente contabile, 30 de calculatoare şi laptopuri, 40 memory-stick-uri, precum şi un seif în care se găseau 129.080 euro, 175.799 de lei, precum şi 561,66 grame aur.
Opt persoane au fost reţinute şi, ulterior, arestate preventiv.
La acea vreme, procurorii DIICOT Sălaj declarau că o parte a membrilor grupării de crimă organizată au accesat fără drept cu concursul administratorilor barurilor sau localurilor, sistemele informatice (aparate jocuri de noroc de tip slot - machine) instalate în aceste locaţii, prin folosirea de chei speciale care permit modificarea paginii principale în funcţie de care aparatul de jocuri electronice calculează algoritmul care setează procentul de câştig raportat la sumele de bani introduse în aparat şi înregistrate de contorul mecanic.
Prin folosirea acestui procedeu, respectiv prin modificarea înregistrărilor electronice de pe pagina principală a aparatelor de jocuri de noroc, membri grupării şi-au însuşit sume importante de bani, constând în aceea că aparatele de jocuri de noroc nu mai eliberau sumele de bani clienţilor, conform algoritmului softului original, ci membrilor grupului infracţional, scrie adevarul.ro.
Sumele erau apoi scoase din evidenţa contabilă prin modificarea paginii electronice şi, implicit, a contorului mecanic care evidenţiază sumele de bani intrate şi ieşite din aparat.