MENIU

CUM se lipește AUR de protestele din România - George Simion și Claudiu Târziu, interese ascunse în spatele revoltelor sociale

CUM profită AUR de protestele din România - Interesele ascunse din spatele revoltelor sociale

AUR pare să aibă magnet la revoltele sociale. Unde este câte un protest important, apare și un lider al formațiunii care se alătură nemulțumiților. Exemplul de miercuri, de la Cugir, completează lista unor manifestații importante de care s-au folosit politicienii AUR pentru a câștiga capital electoral. 

În februarie anul trecut, 2021, revolta minerilor a fost amplificată de reprezentanții AUR. Momentul în care peste 100 de ortaci au protestat la mina din Lupeni a fost bine speculat de copreședintele AUR, Claudiu Târziu, care n-a pierdut nicio clipă și a mers la fața locului. "Am simțit că trebuie să fim alături de ei, să încercăm să le dăm o mînă de ajutor." a explicat acesta gestul. Târziu a stat de vorbă cu minerii și a postat mesajele lor pe pagina sa de facebook, unde a avut peste 80 de mii de vizualizari și sute de aprecieri.

„Niciodată nu a fost o clasa politica sa vedem cu adevarat ca nu incearca sub paravanul puterii sa politizeze si sa cosmetizeze orice se intampla rau in tara asta. Toti s-au legat de anumite probleme se intampla in tara asta, spunea Claudiu Târziu, co-președinte AUR, în februarie 2021, în mijlocul minerilor.

O lună mai târziu, în martie 2021, colegul de partid, George Simion a mers direct în subteran pentru a se alătura minerilor protestatari, la Suceava.

Recent, în Capitală, la protestul care a blocat transportul public și a paralizat Capitala timp de mai multe zile, și-a făcut apariția fondatorul AUR Marius Lulea pentru a-i critica pe cei care conduc compania publică STB și să îi susțină pe manifestanți.

Membrii AUR au continuat și miercuri, la Cugir, însă nu s-au mai bucurat de același succes. Au fost alungați de angajați. Deputatul Daniel Rusu a fost alungat de la protest și trimis înapoi în microbuzul cu mai mulți reprezentanți AUR.